Σάββατο 17 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΟΦΤΕΞ
Δεν κάνουν πίσω!

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις με απεργία τη Δευτέρα, στάσεις εργασίας και συγκεντρώσεις, λέγοντας «όχι» στη διάλυση της ΣΟΦΤΕΞ

Η απαίτησή τους να σταματήσει η διάλυση της ΣΟΦΤΕΞ, αλλά και να ανακληθούν οι εφτά απολύσεις εργαζομένων εκφράστηκε χτες κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε το Σωματείο Εργαζομένων στην επιχείρηση. Παράλληλα, ανακοινώθηκε μια σειρά κινητοποιήσεων, που πρόκειται να πραγματοποιήσουν τις επόμενες μέρες και που περιλαμβάνουν 24ωρη απεργία τη Δευτέρα 19 Ιούνη, τετράωρη στάση εργασίας στην πρωινή βάρδια την Τρίτη 20 Ιούνη και συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας. Επίσης την Πέμπτη 22 Ιούνη στις 7 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στο χώρο του εργοστασίου.

Οι εργαζόμενοι στη ΣΟΦΤΕΞ ζητούν να σταματήσουν οι εκβιασμοί και οι παράνομες αλλαγές ειδικοτήτων, να μη γίνει καμία μείωση προσωπικού, να σταματήσει το κλείσιμο τμημάτων και η συρρίκνωση της εταιρίας, να πληρωθούν όλες οι ώρες των απεργιών τους, μια και η ευθύνη των κινητοποιήσεων ανήκει αποκλειστικά στην εταιρία.

Οπως τόνισε ο πρόεδρος του σωματείου Ν. Κακαστής, μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου, ένας χρόνος έχει περάσει από την πώληση της ΣΟΦΤΕΞ και αυτή τη στιγμή υπάρχουν μονάδες στην επιχείρηση που δε λειτουργούν, μονάδες που υπολειτουργούν και που πρόκειται να τεθούν σε διαθεσιμότητα - Δράμα. Την ίδια ώρα χτυπιέται η απασχόληση στην επιχείρηση είτε με απολύσεις που έγιναν - επτά εργαζόμενοι στην Πάτρα και τη Λάρισα, ένας στο Μεγάλο Πεύκο - είτε με αλλαγές στην ειδικότητα των εργαζομένων.

Το σωματείο κατήγγειλε ότι η διεύθυνση της επιχείρησης ασκεί πιέσεις και απειλεί εργαζόμενους, προκειμένου να υποκύψουν στους νέους τρόπους εργασίας που προτείνει, ενώ την ίδια ώρα έχει πρόγραμμα μείωσης προσωπικού της εταιρίας και οργανογράμματα με λιγότερες θέσεις εργασίας. Επίσης, όπως κατήγγειλε το σωματείο, είναι πολλοί οι εργαζόμενοι που εκβιάζονται, προκειμένου να ενταχθούν σε πρόγραμμα οικειοθελών αποχωρήσεων.

«Η κυβέρνηση με ευθύνη της χάρισε τη μεγαλύτερη ελληνική χαρτοβιομηχανία, εγκληματώντας σε βάρος των εργαζομένων, αφού δέχτηκε να είναι ανοιχτό το εργοστάσιο χωρίς να έχει υποχρέωση να λειτουργεί», τόνισε ο Χρ. Κατσούλιας, αντιπρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στη ΣΟΦΤΕΞ και συνέχισε: «Παλεύουμε να ανακληθούν οι επτά απολύσεις, αλλά και για να ακυρώσουμε τα σχέδια της επιχείρησης για ακόμα περισσότερες. Η Διοίκηση πρέπει να είναι σίγουρη ότι ο αγώνας μας μαζί με τη συμπαράσταση της εργατικής τάξης της Αθήνας θα φέρει λύση. Οι εργαζόμενοι της ΣΟΦΤΕΞ δε θα κάνουν πίσω!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ