Σάββατο 17 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΟΦΤΕΞ
Στο κενό από οκτώ μέτρα!

Πτώση εργάτη από 8 μέτρα, λόγω  εγκληματικής έλλειψης μέτρων ασφάλειας. Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση

Από το σημείο αυτό έπεσε στο κενό ο 30χρονος εργάτης
Από το σημείο αυτό έπεσε στο κενό ο 30χρονος εργάτης
Τα ελλιπή μέτρα ασφάλειας και η κακοσυντήρηση του χώρου είναι η αιτία για το ατύχημα, που έγινε χτες το πρωί στο εργοστάσιο της ΣΟΦΤΕΞ στο Βοτανικό, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά ο 30χρονος Αντώνης Σάγος, στον οποίο ανατέθηκε η εργασία ηλεκτροσυγκόλλησης σωλήνων παρόλο που δεν είναι η ειδικότητά του!

Ο Αντώνης Σάγος,βοηθός τεχνίτη συντήρησης, πήγε χτες το πρωί να ηλεκτροσυγκολλήσει δίκτυο σωλήνων πάνω στη στέγη της μονάδας ΧΙ. Περίπου στις 9 π.μ., την ώρα που εργαζόταν, έσπασε η οροφή που είναι φτιαγμένη από πολυεστέρα και ο εργάτης έπεσε στο κενό από ύψος οκτώ μέτρων! Κατά τη διάρκεια της πτώσης χτύπησε σε σωλήνες μεταλλικούς, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Τζάνειο Νοσοκομείο στον Πειραιά, όπου και διαπιστώθηκε ότι έχει σοβαρή κρανιοεγκεφαλική κάκωση και μεταφέρθηκε στην εντατική μονάδα του νοσοκομείου Μεταξά, όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Οπως δήλωσαν τόσο οι συνάδελφοι του εργάτη όσο και μέλη της διοίκησης του σωματείου, είναι τέτοιου μεγέθους η έλλειψη των μέτρων ασφάλειας, που αν δεν υπήρχαν οι σωλήνες, ώστε να σταματήσουν λίγο την πτώση του και να αλλάξουν την πορεία της, θα έπεφτε μέσα σε δεξαμενή νερού που ήταν δίπλα και θα πνιγόταν!

Το σωματείο, αμέσως μετά το ατύχημα, επικοινώνησε με την Επιθεώρηση Εργασίας, που αμέσως πήγε στο εργοστάσιο, όπου και διαπίστωσε την απουσία σταθερού και ασφαλούς δαπέδου στο σημείο που γίνονταν οι εργασίες. Οπως δήλωσαν οι επιθεωρητές Εγασίας σε περίπτωση που δε γίνουν οι επισκευές στο χώρο,θα προχωρήσουν σε διακοπή της εργασίας του τμήματος.

Ενδεικτική για το «ενδιαφέρον» της επιχείρησης για τους εργαζόμενους είναι η... αδιαφορία της, καθώς κανένας από τη διοίκησή της δεν παρουσιάστηκε μετά το ατύχημα. Και μάλιστα τη στιγμή που ο χώρος στον οποίο έγινε το ατύχημα έχει νοικιαστεί - σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρίας - στην εταιρία χαρτοκιβωτίων ΕΛΠΑΚ!

Τα ελλιπή μέτρα ασφάλειας, καθώς και τις αλλαγές ειδικοτήτων των εργαζομένων, που κάνει με εκβιασμούς η διοίκηση του εργοστασίου, και σαν συνέπεια έχουν τους τραυματισμούς εργαζομένων - όπως ο χτεσινός - κατήγγειλαν τα μέλη της διοίκησης του Σωματείου Εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ