Σάββατο 17 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ» ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ
«Οχι» στην ιδιωτικοποίηση

Καταγγέλλει κυβέρνηση και πλειοψηφία του σωματείου και καλεί σε αγώνα

Κάλεσμα αντίστασης στην κυβερνητική απόφαση για πλήρη ιδιωτικοποίηση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και για συρρίκνωση του προσωπικού κατά 700-800 άτομα, απευθύνει στους εργαζόμενους με ανακοίνωσή της η «Εργοστασιακή Επιτροπή».

Η κυβέρνηση - σημειώνει - την Παρασκευή 9 Ιούνη δήλωσε καθαρά ότι «το ναυπηγείο ιδιωτικοποιείται και γι' αυτό θα γίνει συρρίκνωση προσωπικού κατά 700-800 άτομα, στα πλαίσια της γενικότερης πολιτικής ιδιωτικοποίησης της ΕΤΒΑ, των βιομηχανικών περιοχών που της ανήκουν, αλλά και της ιδιωτικοποίησης των άλλων επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας και της αμυντικής βιομηχανίας». Πρόκειται - συνεχίζει - για μια πολιτική που κινείται στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ενωσης και που εκφράστηκε στο ναυπηγείο με τις «εξυγιάνσεις», τις «εκκαθαρίσεις» και μετά με το ερμαφρόδιτο μετοχικό σχήμα 51%-49% (ΕΤΒΑ - εργαζόμενοι).

Η πλειοψηφία της διοίκησης του σωματείου - αναφέρει - παρά τις ξεκάθαρες κυβερνητικές δηλώσεις για την ιδιωτικοποίηση, αλλά και για τους κυβερνητικούς ισχυρισμούς πως έχει τη συναίνεση των εργαζομένων, κάνει την ανήξερη στις ανακοινώσεις της.

Οπως υπογραμμίζει είναι η ίδια πλειοψηφία, που όλο το προηγούμενο διάστημα ήταν λαλίστατη και εξαπέλυε επίθεση στην παράταξη της «Εργοστασιακής Επιτροπής», επειδή επισήμανε εξαρχής πως το μετοχικό σχήμα 51%-49% είναι θνησιγενές, κατηγορώντας τη για καταστροφολογία και για «κομματικό συμφέρον». «Στην τελευταία ανακοίνωση η πλειοψηφία - τονίζει - δε λέει ΟΧΙ στην ιδιωτικοποίηση και στον οποιοδήποτε εργοδότη... Στην πραγματικότητα αυτό παζαρεύεται, ποιος θα έρθει και με ποιο τρόπο...».

Αντίθετα - συνεχίζει - στην ανακοίνωση κάνει λόγο για αναδιάρθρωση - εξυγίανση του ναυπηγείου και έχει αποδείξει τι εννοεί: «Εννοεί την επίθεση σε στοιχειώδη εργατικά δικαιώματα, με στόχο τη διπλή ειδικότητα, που έχει στηρίξει, την πολλαπλή απασχόληση και φυσικά και άλλα που δεν είδαμε ακόμα».

Οπως επισημαίνει, για όλα τα παραπάνω ζητήματα η παράταξη ζήτησε στις 12 Ιούνη την άμεση σύγκληση της διοίκησης του σωματείου, όμως ακόμα δεν έχει πάρει απάντηση. Καλεί τέλος τους εργαζόμενους να αγωνιστούν για ναυπηγείο 100% στο δημόσιο, για πλήρη εργασιακά δικαιώματα και κατοχύρωση των θέσεων εργασίας, για επιστροφή των χρημάτων που έχουν δώσει για επενδύσεις και μετοχές, για υπεράσπιση της κοινωνικής ασφάλισης, ενώνοντας τη φωνή τους με τα ταξικά σωματεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ