Σάββατο 17 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΕΡΒΟΒΟΣΝΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΟΝΤΟΤΗΤΑ
Εκκρηξη από «αυτοκίνητο - βόμβα»

ΜΠΑΝΙΑ ΛΟΥΚΑ.-

Αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά σταθμευμένο έξω από το σπίτι του υπουργού Παιδείας της Σερβοβοσνιακής Δημοκρατικής Οντότητας, Νεντάντ Σούζιτς, εξερράγη αργά προχτές βράδυ στην Μπάνια Λούκα, προκαλώντας ευτυχώς μόνον υλικές ζημιές σε παρακείμενα αυτοκίνητα.

Ο Σούζιτς, που είναι ταυτόχρονα και ένας από τους αντιπροέδρους της κυβέρνησης της Σερβοβοσνιακής Δημοκρατικής Οντότητας, είναι μέλος του Σοσιαλιστικού Δημοκρατικού Κόμματος (DSP), που δημιουργήθηκε μετά τη διάσπαση του Σοσιαλιστικού Κόμματος στην αρχή του χρόνου.

Εκπρόσωπος του ΟΗΕ στην Μπάνια Λούκα, ο Αλαν Ρόμπερτς, ανακοίνωσε επιπλέον πως το περασμένο 24ωρο συνελήφθησαν πέντε άτομα ως ενεχόμενα με την προ οκτώ μηνών δολοφονική απόπειρα κατά του αρχισυντάκτη της ανεξάρτητης εφημερίδας «Νεζάνβισνε Νοβίν», Ζέλικιο Κοπάνια. Ο Κοπάνια επιβίωσε της επίθεσης, αφού υποβλήθηκε σε ακρωτηριασμό των κάτω άκρων. Ο Ρόμπερτς πρόσθεσε πως οι δύο από τους πέντε συνελήφθησαν στην περιοχή της Μπάνια Λούκα και ήταν πρώην μέλη της επίλεκτης αστυνομικής δύναμης της Σερβοβοσνιακής Δημοκρατικής Οντότητας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ