Σάββατο 17 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ
Υποκρισία με άλλοθι τα «ανθρώπινα δικαιώματα»

Σχετικά με την υπόθεση σύλληψης του Β.Γκουσίνσκι ο πρώτος Γραμματέας της ΚΕ του ΚΕΚΡ έκανε δήλωση όπου τονίζει μεταξύ άλλων:

«Δέκα χρόνια οι δημοκράτες-μεταρρυθμιστές κόπτονται για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του ανθρώπου στη Ρωσία. Μέχρι τώρα οι πλειονότητα των Ρώσων δεν αντιλαμβανόταν καλά περί τίνος πρόκειται, ιδίως στο φόντο των μη πληρωμών των μισθών, των εξαθλιωμένων γέρων, των καλπαζόντων τιμών.

Μα, να, επιτέλους, η κατάσταση αποσαφηνίστηκε. Συνελήφθη ένας διάσημος ολιγάρχης, ιδιοκτήτης ΜΜΕ, πρόεδρος του Εβραϊκού Κογκρέσου Ρωσίας Βλαντίμιρ Γκουσίνσκι - και όλοι είδαν αυτό τον ΑΝΘΡΩΠΟ!». Σε άλλο σημείο της δήλωσης τονίζεται:

«Αποδείχτηκε ότι ο Γκουσίνσκι δεν είναι απλώς πολίτης, είναι «ένα ολόκληρο σύστημα αξιών και αντιλήψεων» (Ε. Κισιλιόφ). Βασικό θέμα των περισσοτέρων δηλώσεων είναι η ιδέα: δεν έχει σημασία, αν είναι ή όχι ένοχος ο Γκουσίνσκι, αλλά πώς τόλμησαν να τον συλλάβουν, έναν τόσο σπουδαίο, σοβαρό άνθρωπο; Πώς μπορούν να τον κρατούν στη φυλακή Μπουτίρκα, με τους ποινικούς, σε τρομερές συνθήκες; Τέτοιοι άνθρωποι πρέπει να είναι ελεύθεροι με λόγο τιμής, περιστοιχισμένοι από δικηγόρους. Ο δήμαρχος της Μόσχας Λουζκόφ εγγυήθηκε μάλιστα για τον σύντροφό του, έτοιμος να καθίσει στη θέση του». Και σε άλλο σημείο επίσης υπογραμμίζεται:

«Με μεγαλύτερη σαφήνεια διατύπωσε, όπως πάντα, την ουσία του προβλήματος ο Μπορίς Αμπράμοβιτς Μπερεζόφσκι. Δήλωσε ότι οι πάντες γνωρίζουν πώς έγιναν οι ιδιωτικοποιήσεις στη Ρωσία και ότι οποιοσδήποτε μπορεί τώρα να συλληφθεί! Και γι' αυτό θα πρέπει να ξεχαστούν όλες οι παλιές προσωπικές προσβολές και να συσπειρωθούν για την απόκρουση των νομοτελεστικών οργάνων του Αντρόποφ - Στάλιν που επιτίθενται στα δικαιώματα του ανθρώπου».

Τέλος ο Β.Τιούλκιν δηλώνει:

«Το πιθανότερο είναι ότι οι παρατηρούμενοι ελιγμοί αποσκοπούν στο να εκφοβίσουν κάποιον, να τον βάλουν στη θέση του, να τον υποτάξουν στους κανόνες του παιχνιδιού ή να τον αναγκάσουν σε μοιρασιά.

Για άλλη μια φορά απέδειξαν σε όλους του Ρώσους πολίτες ότι η εσωτερική φωνή τους, που υπαγορεύει ότι ο λαός γενικά απλώς καταληστεύτηκε και τίποτα δεν μπορεί να γίνει, έχει δίκιο. Αυτή ακριβώς είναι η δημοκρατία, δηλαδή το δικαίωμα των Γκουσίνσκι, Μπερεζόφσκι, Τσουμπάις, Κοχ, Γκρεφ και άλλων κυρίων που πρόκοψαν με τις ιδιωτικοποιήσεις.

Ο λαός δεν έχει δικαιώματα. Και αφού δεν έχει, αργά ή γρήγορα πρέπει να τα κατακτήσει».


Βίκτορ ΤΙΟΥΛΚΙΝ
Α' Γραμματέας της ΚΕ του ΚΕΚΡ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ