Τετάρτη 8 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΖΩΝΗ
Τέλειωσαν τα ψέματα για τους εργολάβους

Λήγει σήμερα η διορία, που έδωσαν οι εργάτες για την υπογραφή της Τοπικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας

Την πέμπτη βδομάδα διανύει η απεργία των εργατών στη Ζώνη
Την πέμπτη βδομάδα διανύει η απεργία των εργατών στη Ζώνη
Σε νέα Γενική Συνέλευση προχωρούν οι εργάτες στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη (διανύουν την πέμπτη βδομάδα των απεργιακών τους κινητοποιήσεων), σήμερα, Τετάρτη 8 Φλεβάρη, στις 6 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά, για να καθορίσουν τις μορφές κλιμάκωσης του αγώνα τους, αν στο μεταξύ δεν έχει κλείσει το ζήτημα με την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Σε κοινή ανακοίνωσή τους, το Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά και η Ενωση Μετάλλου Σαλαμίνας, χαιρετίζουν «την πρωτοφανή ενότητα που έχουν επιδείξει όλοι ανεξαιρέτως οι συνάδελφοι, γυρίζοντας την πλάτη στο συμβιβασμό και στη μοιρολατρία που σκόπιμα κάποιοι "καλοθελητές" προσπαθούν πάντα να καλλιεργούν ανάμεσά μας». «Αυτές τις μέρες, το Πέραμα - επισημαίνουν - στέλνει μηνύματα αγώνα και ανυπακοής στην εργοδοσία (από τον ΣΕΒ μέχρι και τον τελευταίο εργοδότη) και στους πολιτικούς τους εκπροσώπους (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ), καλώντας το εργατικό κίνημα σε παρόμοια στάση».

Στη συνέχεια, υπογραμμίζεται πως «οι διοικήσεις των σωματείων μας, παράλληλα με τη διαδικασία υπογραφής Διμερών ΤΣΣΕ, ποτέ δε σταμάτησαν την προσπάθεια εξεύρεσης λύσης με την Ενωση Ναυπηγοεπισκευαστών για την υπογραφή της Σύμβασης. Παρά τη συνεχιζόμενη αδιαλλαξία των εκπροσώπων των εργοδοτών καταθέσαμε μια σειρά από προτάσεις, οι οποίες απορρίφθηκαν όλες. Με απόφαση της Γενικής μας Συνέλευσης, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 3 Φλεβάρη, δόθηκε προθεσμία στους εργοδότες μέχρι την Τετάρτη (σ.σ. σήμερα) για να προσέλθουν και να υπογράψουν νέα ΤΣΣΕ για το 2006».

Καταλήγοντας, τονίζεται: «Η μαζική και μαχητική συμμετοχή μας στις μάχες που δώσαμε μέχρι σήμερα για την υπογραφή της νέας σύμβασης έφερε όλα τα θετικά αποτελέσματα και μας δείχνει και το δρόμο για την τελική νίκη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ