Τετάρτη 8 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Αγωνιστική «υποδοχή» της 8ης Μάρτη

Η ανάγκη κάθε εργαζόμενη να ενταχθεί αποφασιστικά και ολόπλευρα στη μάχη για τις συλλογικές συμβάσεις, αναδείχτηκε στη χτεσινή συνεδρίαση της Γραμματείας Γυναικών του ΠΑΜΕ, που πραγματοποιήθηκε με θέμα την «Αγωνιστική υποδοχή της 8ης Μάρτη».

Οπως σημειώθηκε, η αγωνιστική δραστηριοποίηση κάθε εργαζόμενης, η ένταξή της στη δουλιά των συνδικάτων, η συμμετοχή της σε κάθε μικρή και μεγάλη μάχη που δίνει το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα δεν μπορεί να έχει περιστασιακό χαρακτήρα. «Τα μέτρα που δρομολογεί ο ΣΕΒ με την ανοχή των συνδικαλιστών της ΠΑΣΚΕ, της ΔΑΚΕ και των ΣΥΝεταίρων τους επιβαρύνουν τις εργαζόμενες και οδηγούν όλο και περισσότερες γυναίκες στο περιθώριο» υπογραμμίζεται σε σχετική ανακοίνωση της Γραμματείας.

Χαρακτηριστικό της ασταμάτητης και κλιμακούμενης εργοδοτικής επίθεσης είναι η πρόσφατη απόλυση εργαζόμενης από κατάστημα της αλυσίδας σούπερ μάρκετ «ΑΤΛΑΝΤΙΚ», με το ανήκουστο επιχείρημα ότι είχε ...«μειωμένη απόδοση»!

«Εμείς γνωρίζουμε ότι η πραγματική αιτία είναι η συνδικαλιστική της δράση», επισημαίνει η Γραμματεία Γυναικών του Μετώπου. Και καλεί τις εργαζόμενες γυναίκες να δώσουν μαχητικό «παρών» στην παράσταση διαμαρτυρίας που οργανώνει σήμερα το απόγευμα, στις 5.00, στην πλατεία Ν. Σμύρνης, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, για την ανάκληση της απόλυσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ