Τετάρτη 8 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Πρωτοβουλίες για την οργάνωση της πάλης

Με αιχμή τις Συλλογικές Συμβάσεις και την ανεργία, οι ταξικές δυνάμεις καθόρισαν στη χτεσινή σύσκεψη τα αγωνιστικά τους βήματα για το αμέσως επόμενο διάστημα

Ανεργία και Συλλογικές Συμβάσεις θα βρεθούν στο επίκεντρο της δράσης του ΠΑΜΕ το αμέσως επόμενο διάστημα

Motion Team

Ανεργία και Συλλογικές Συμβάσεις θα βρεθούν στο επίκεντρο της δράσης του ΠΑΜΕ το αμέσως επόμενο διάστημα
Με την οργάνωση πολύμορφων κινητοποιήσεων το αμέσως επόμενο διάστημα, η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ σχεδιάζει την απάντηση της εργατικής τάξης και κλιμακώνει τον αγώνα ενάντια στην αντεργατική επίθεση κεφαλαίου και κυβέρνησης, που εξελίσσεται με τη συναίνεση της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Μιας επίθεσης που αποκτά καινούρια χαρακτηριστικά, αφού, με την επιχείρηση κατάργησης των Συλλογικών Συμβάσεων, ανοίγει ο δρόμος αφοπλισμού της εργατικής τάξης στο να διεκδικεί συλλογικά, ως τάξη, τη βελτίωση της θέσης της στο σημερινό καθεστώς εκμετάλλευσης.

Τα παραπάνω σημειώθηκαν στη διάρκεια της χτεσινής σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στη μεγάλη αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, με τη συμμετοχή δεκάδων συνδικάτων και συνδικαλιστών που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ.

Παρουσιάζοντας το πλαίσιο δράσης της Γραμματείας Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ και τις συνθήκες μέσα στις οποίες οι ταξικές δυνάμεις καλούνται να οργανώσουν τον αγώνα της εργατικής τάξης, ο Σ. Βαρδαλής, στέλεχος του ΠΑΜΕ, σημείωσε πως είναι κρίσιμο να κατανοηθεί ο χαρακτήρας της αντεργατικής επίθεσης, ώστε να σχεδιαστεί αποτελεσματικά η δουλιά για να μπουν εμπόδια στην εφαρμοζόμενη πολιτική και ταυτόχρονα να δυναμώνει η προοπτική της ανατροπής της.

«Πριν από όλα, πρέπει να κατανοηθεί ότι αυτή η επίθεση είναι συνολική, συνδυασμένη και πολύπλευρη και στόχο έχει την εξασφάλιση του ανώτατου ποσοστού κέρδους για το κεφάλαιο», σημείωσε και πρόσθεσε: «Για να γίνει κατανοητή από περισσότερους εργαζόμενους η ανάγκη αντιπαράθεσης με τον πυρήνα της πολιτικής κυβέρνησης - κεφαλαίου, για να συγκεντρώσουμε περισσότερες δυνάμεις σ' αυτή τη μάχη, πρέπει πρώτα απ' όλα να συζητήσουμε με τους εργαζόμενους αυτά τα ζητήματα».

Σ' αυτή την κατεύθυνση θα ενταθεί η παρέμβαση ώστε να ανοίξει η συζήτηση μέσα στις συνεδριάσεις των ΔΣ, τις Γενικές Συνελεύσεις, μέσα από συσκέψεις με εργαζόμενους κλπ.

Στο πλαίσιο προγραμματισμού της δουλιάς για το επόμενο διάστημα, καθορίστηκε ότι μεταξύ άλλων οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ συγκεντρώνουν την προσοχή στα εξής: ΣΣΕ, με τον πήχη των διεκδικήσεων στο ύψος των σύγχρονων αναγκών. Ανεργία - απολύσεις, με στόχο οι παρεμβάσεις να αποκαλύπτουν τις αιτίες που γεννούν το πρόβλημα, αλλά και την ανάγκη για ριζικές αλλαγές στον τρόπο οργάνωσης της οικονομίας, την κοινωνικοποίηση των βασικών - συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής, τον κεντρικό, περιφερειακό, κλαδικό σχεδιασμό, γιατί μόνο σ' αυτή την προοπτική μπορεί να διασφαλιστεί το δικαίωμα της εργασίας για όλους.

Σ' αυτό το πλαίσιο σχεδιάζεται πιο ουσιαστική παρέμβαση στο χώρο της Λιπασματοβιομηχανίας, στο χώρο της ΤΑ, σύσκεψη των εργαζομένων από τα κλειστά εργοστάσια της Θεσσαλονίκης κλπ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πρωτοβουλίες για αποφασιστική συσπείρωση και αγώνα με σταθμό το συλλαλητήριο στη ΔΕΘ (2019-08-28 00:00:00.0)
Αποφάσισαν κλιμάκωση με νέα απεργία (2012-10-02 00:00:00.0)
Η απεργία να συμβάλει στον πανεργατικό ξεσηκωμό (2009-12-15 00:00:00.0)
Εγκαιρη και αποφασιστική οργάνωση της πάλης (2007-10-09 00:00:00.0)
Σε συναγερμό οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ (2005-04-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ