Τετάρτη 8 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΓΙΟΥΛΑ - ΚΡΟΝΟΣ»
Σήμερα καθορίζουν τη στάση τους

Μετά το «λουκέτο» που ανακοίνωσε τη Δευτέρα η εργοδοσία

Τη στάση τους απέναντι στο προωθούμενο από τον Ομιλο ΓΙΟΥΛΑ ΑΕ «λουκέτο» καθορίζουν στη σημερινή Γενική τους Συνέλευση οι 180 εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της Ελευσίνας (πρώην ΚΡΟΝΟΣ). Αύριο, Πέμπτη, έχει οριστεί τριμερής συνάντηση για το θέμα στο υπουργείο Απασχόλησης. Ο όμιλος ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι κλείνει το εργοστάσιο ελέω «ανταγωνισμού» και μεταφέρει την παραγωγή στη Βουλγαρία.

Εξω από το εργοστάσιο, στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκαν χτες από τα ξημερώματα συνδικαλιστές της Γραμματείας Θριασίου του ΠΑΜΕ. Με ανακοίνωση που μοίρασαν χέρι - χέρι κάλεσαν τους εργάτες να παλέψουν, για να μείνει το εργοστάσιο ανοιχτό. Να μην αποπροσανατολιστούν από τις γνωστές υποσχέσεις περί προγραμμάτων ανεργίας κλπ. Ταυτόχρονα, στην ανακοίνωσή της η Γραμματεία, μαζί με την έκφραση συμπαράστασης στους εργαζόμενους καλεί τα συνδικάτα και την εργατική τάξη της περιοχής να εκφράσουν έμπρακτα τη στήριξή τους στον αγώνα τους.

Οι αιτίες του «λουκέτου», σημειώνει το ΠΑΜΕ, βρίσκονται «στην επιδίωξη της εταιρίας να μεταφέρει μια ακόμα μονάδα παραγωγής στο εξωτερικό για την εξασφάλιση ακόμα πιο φθηνής εργατικής δύναμης και την παραπέρα αύξηση των κερδών της. Υπεύθυνη γι' αυτό είναι η πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση με τη στήριξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που με συνέπεια χρόνια τώρα υλοποιούν όλες τις επιδιώξεις και απαιτήσεις του κεφαλαίου. Αλλά και η στήριξη που παρέχουν οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές πλειοψηφίες, οι οποίες στηρίζουν τις πολιτικές της ανταγωνιστικότητας και καλλιεργούν τη λογική υποταγής των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ