Κυριακή 25 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
Εις υγείαν ...

Τώρα το καλοκαίρι το λευκό κρασί τραβιέται πιο εύκολα και φυσικά πίνεται παγωμένο. Προσέξτε, μην αφήνετε τις μπουκάλες με το κρασί κοντά σε μέρος που το χτυπά ο ήλιος. Και καθώς μιλάμε για κρασί, έρχεται στη μνήμη μας η παλιά, γνωστή παροιμία: «Ο ύπνος τρέφει το παιδί και ο ήλιος το μοσχάρι και το κρασί το γέροντα τον κάνει παλικάρι». Να πίνετε ένα ποτηράκι κρασί κάθε μέρα, καλό μας κάνει. Και σου φτιάχνει τη διάθεση και λες: Ναι, η ζωή είναι ωραία. Επιστρέφουμε όμως στα κοκτέιλ: Θα ετοιμάσουμε ένα ελαφρύ και δροσερό ποτό χωρίς οινόπνευμα, ένα ποτό που έχει για βάση το χυμό φρούτων, των χορταρικών ή σιρόπι. Σερβίρεται δροσερό.

Σάμερ (καλοκαίρι): Ρίχνετε μερικά μούρα, μαζί με λίγες φράουλες μέσα στο σέικερ. Προσθέτετε λίγη ζάχαρη, τα λιώνετε με ένα κουτάλι. Επειτα βάζετε 1/2 Χυμό λεμονιού, 1/2 χυμό πορτοκαλιού και μερικά παγάκια. Τα χτυπάτε καλά και τα σερβίρετε.

Σιντερέλα (Σταχτοπούτα): Βάζετε μέσα στο σέικερ 1/3 χυμό λεμονιού, 1/3 χυμό πορτοκαλιού, 1/3 χυμό ανανά και παγάκια. Τα χτυπάτε και τα σερβίρετε.

Τομάτο (Ντομάτα): Βουτάτε ώριμες ντομάτες μέσα σε καυτό νερό για μερικά λεπτά. Επειτα τις ξεφλουδίζετε και τις στύβετε, μαζεύετε το χυμό μέσα σε ποτήρια και προσθέτετε: Λίγο χυμό από πορτοκάλι, ένα παγάκι, λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο, αλάτι πιπέρι και όποιο άλλο μπαχαρικό σας αρέσει και λίγη Worcester sauce. Ανακατεύετε και σερβίρετε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ