Σάββατο 25 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΜΑΝΤΑΡΙΝΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
Τους «παγώνει» ο ΕΛΓΑ

Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή

Τα προβλήματα των μανταρινοπαραγωγών της Μαγνησίας είναι το θέμα της Ερώτησης που κατέθεσαν προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, οι βουλευτές του ΚΚΕ Ν. Γκατζής και Τ. Τσιόγκας. Στο κείμενο της Ερώτησης τονίζεται:

«Στη Μαγνησία και ιδιαίτερα στην περιοχή Αγριάς οι παραγωγοί μανταρινιών ποικιλίας "εκλιμεντίνη", ζητούν να αποζημιωθούν για τη ζημιά που υπέστησαν τα μανταρίνια λόγω παγετού. Οπως είναι γνωστό, ο κανονισμός των ΕΛΓΑ δεν επιτρέπει την αποζημίωση των ζημιών λόγω παγετού των μανταρινιών, πέρα της 15ης Γενάρη. Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη ποικιλία μανταρινιών προτάθηκε στους παραγωγούς και επιδοτήθηκε από το υπουργείο Γεωργίας το έτος 1987 - 88, προκειμένου να αντικατασταθούν παλιές ποικιλίες πορτοκαλιών.

Η ζημιά από τον παγετό που έπληξε τα μανταρίνια της συγκεκριμένης ποικιλίας ανέρχεται σχεδόν στο 100% της παραγωγής αφού, όπως λένε οι παραγωγοί, η συγκομιδή πάει χέρι - χέρι με τη ζήτηση. Επειδή οι παραγωγοί βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση λόγω της καταστροφής των προϊόντων τους».

Καταλήγοντας οι βουλευτές του ΚΚΕ, ρωτούν τον αρμόδιο υπουργό, «τι μέτρα θα πάρει ώστε να αποζημιωθούν οι πληγέντες παραγωγοί για να αντεπεξέλθουν κάπως στα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν.»


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ