Σάββατο 25 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΡΗΤΗ - ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Θέλουν να κάνουν και το συνεταιρισμό Αρχανών ΑΕ

Ανακοίνωση-κάλεσμα της τοπικής Γραμματείας της ΠΑΣΥ

Το τελειωτικό χτύπημα και στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Αρχανών μεθοδεύεται το τελευταίο διάστημα, ενισχύοντας τις πολιτικές διάλυσης οι οποίες ακολουθούνται όλα αυτά τα χρόνια σε βάρος αγροτών και συνεταιριστικών οργανώσεων και που στηρίζουν και οι διοικούντες του Συνεταιρισμού. Μεθοδεύσεις τέτοιου είδους έχουν ξεκινήσει και στην Ενωση Καρδίτσας. Συγκεκριμένα, με προτάσεις της διεύθυνσης και της διοίκησης του Συνεταιρισμού Αρχανών προωθείται το ξεπούλημα της περιουσίας του, η αύξηση της συνεταιριστικής μερίδας, ενώ, παράλληλα, με πρόσχημα ότι οι εργαζόμενοι δεν εργάζονται σωστά προωθείται το πλήρες ξεπούλημα του Συνεταιρισμού και η μετατροπή του σε Ανώνυμη Εταιρία. Οι προτάσεις αυτές που οι διοικούντες υποστηρίζουν πως θα βγάλουν από το οικονομικό αδιέξοδο και θα υπάρξει ανάπτυξη του Συνεταιρισμού, κάθε άλλο παρά σοβαρές μπορούν να χαρακτηριστούν.

Οπως τονίζει σε ανακοίνωσή της η Γραμματεία Ηρακλείου της ΠΑΣΥ, «παρά τις όποιες ρυθμίσεις έχουν γίνει στο παρελθόν, τις όποιες χρηματοδοτήσεις, τα περιουσιακά στοιχεία που έχουν πουληθεί όλα αυτά τα χρόνια, ο Συνεταιρισμός δεν έχει σωθεί. Αντίθετα, οδηγείται στη διάλυση, όπως, άλλωστε, όλοι οι αγροτικοί συνεταιρισμοί στη χώρα μας».

«Αυτά τα αποτελέσματα έχουν φέρει στους αγρότες και στις οργανώσεις τους οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ προηγούμενα και της ΝΔ σήμερα, που με ζήλο εφάρμοσαν και εφαρμόζουν τις εντολές από την Ευρωπαϊκή Ενωση. Πολιτικές που είναι σε βάρος τόσο του μικρομεσαίου αγρότη, όσο και των εργαζομένων στο Συνεταιρισμό. Τώρα, ουσιαστικά, με τις προτάσεις αυτές της διεύθυνσης και της διοίκησης του Συνεταιρισμού Αρχανών, έρχονται να διαλύσουν ό,τι είχε απομείνει από τον κοινωνικό ρόλο του Συνεταιρισμού, μετατρέποντάς τον σε Ανώνυμη Εταιρία».

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση, επισημαίνει η Γραμματεία Ηρακλείου της ΠΑΣΥ, διέξοδος υπάρχει μόνο μέσα από τη δημιουργία και στήριξη Παραγωγικού Συνεταιρισμού, που δε θα έχει καμία απολύτως σχέση με αυτούς που γνωρίζουμε. Που θα στηρίζεται με σύστημα τιμών και επιδοτήσεων ως μοχλός αναδιάρθρωσης της παραγωγής και εξασφάλισης βιώσιμου εισοδήματος για τους μικρομεσαίους αγρότες. Με την ανάπτυξη της γεωργικής έρευνας και τεχνολογίας, μέτρα - κίνητρα για τους νέους αγρότες, ισότιμες εμπορικές σχέσεις με όλες τις χώρες του κόσμου για να προωθούνται τα προϊόντα μας.

Καταλήγοντας η ΠΑΣΥ σημειώνει ότι αγρότες και εργαζόμενοι να μην έχουν αυταπάτες, ότι έρχονται τα χειρότερα και για το Συνεταιρισμό Αρχανών. Και τους καλεί να μην επιτρέψουν να περάσουν τα σχέδια για την ολοκλήρωση της διάλυσης του Συνεταιρισμού. Να μη συναινέσουν σε τέτοιες αποφάσεις. Να πουν ΟΧΙ στο Συνεταιρισμό - Ανώνυμη Εταιρία και να παλέψουν για Συνεταιρισμό στήριγμα για τον μικρομεσαίο αγρότη.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Φτηνοί αντικομμουνιστές οι διοικούντες την ΠΑΣΕΓΕΣ (2011-03-31 00:00:00.0)
Διαδήλωσαν στις Αρχάνες (2009-02-28 00:00:00.0)
Κάλεσμα στους αγρότες να σταθούν δίπλα τους (2009-02-27 00:00:00.0)
Κάλεσμα αντίστασης για την «Ομοσπονδία» (2005-06-14 00:00:00.0)
Με αφορμή τις εκλογές στις συνεταιριστικές οργανώσεις (2003-10-05 00:00:00.0)
Αποφάσισαν την κατάργηση των συνεταιρισμών (2000-01-29 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ