Σάββατο 25 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ - ΚΟΜΙΣΤΡΑ
Κύμα αυξήσεων μέχρι 43%!

Γενικευμένες αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων και των ταξί από την 1η του Μάρτη

Από την ερχόμενη Τετάρτη, 1η του Μάρτη 2006, έρχεται η «καταιγίδα» των αυξήσεων που αποφάσισε η κυβέρνηση στα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας, του ΟΣΕ, των ΚΤΕΛ, καθώς και στα κόμιστρα φορτηγών και ταξί.

Οι αυξήσεις στα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών, που θα διευρύνουν τις «μαύρες τρύπες» των οικογενειακών προϋπολογισμών των εργαζόμενων νοικοκυριών, έρχονται να προστεθούν στις πρόσφατες αυξήσεις στα διόδια της Αττικής Οδού και της γέφυρας Ρίου - Αντιρρίου.

Παρά τις επανειλημμένες διαβεβαιώσεις του υπουργού Μεταφορών - Επικοινωνιών, Μ. Λιάπη, για αυξήσεις στα «όρια του πληθωρισμού», η κυβέρνηση αποφάσισε τελικά να τις κάνει «τσουχτερές» σε:

  • Εισιτήρια αστικών λεωφορείων, τρόλεϊ, μετρό και ηλεκτρικού σιδηρόδρομου
  • Εισιτήρια ΟΣΕ
  • Εισιτήρια αστικών και υπεραστικών ΚΤΕΛ
  • Κόμιστρα ταξί, φορτηγών αυτοκινήτων ΔΧ εθνικών και διεθνών μεταφορών και βυτιοφόρων ΔΧ.

Οπως ανακοινώθηκε χτες από τον ΟΑΣΑ, με κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών και Μεταφορών - Επικοινωνιών, από την 1η του Μάρτη αυξάνονται κατά:

  • 11,1% τα εισιτήρια των λεωφορείων και των τρόλεϊ, τα οποία διαμορφώνονται από 0,45 ευρώ σε 0,50 ευρώ
  • 16,7% τα απλά εισιτήρια του ηλεκτρικού σιδηρόδρομου (από 0,60 ευρώ σε 0,70 ευρώ)
  • 14,3% τα εισιτήρια του μετρό (από 0,70 ευρώ σε 0,80 ευρώ).

Σημειώνεται ότι αν και ο Μ. Λιάπης είχε δεσμευτεί δημόσια ότι θα παραμείνουν αμετάβλητες οι τιμές στις κάρτες απεριόριστων διαδρομών, εντούτοις καταργείται η μηνιαία κάρτα των 35 ευρώ που ισχύει σήμερα για όλα τα συγκοινωνιακά μέσα, πλην του τραμ. Στη θέση της εκδίδεται νέα, αλλά με κόστος 38 ευρώ, η οποία θα ισχύει και για το τραμ. Στην ουσία δηλαδή η κυβέρνηση αθέτησε και τη δέσμευσή της για τις κάρτες, καθώς υποχρεώνει το επιβατικό κοινό να πληρώνει επιπλέον 3 ευρώ, χωρίς απαραίτητα να χρησιμοποιεί το τραμ.

ΟΣΕ - ΚΤΕΛ

Κατά 7% αυξάνονται από την ερχόμενη Τετάρτη και τα εισιτήρια του ΟΣΕ και των αστικών και υπεραστικών ΚΤΕΛ, ενώ η κυβέρνηση, γαλαντόμα προς την ...ιδιωτική πρωτοβουλία, σε νομοσχέδιο που κατέθεσε στη Βουλή, προβλέπει και την οικονομική ενίσχυση των ιδιωτών λεωφορειούχων των ΚΤΕΛ, με 20 εκατ. ευρώ!

Κόμιστρα ταξί - φορτηγών

Τέλος, από 6,66% έως και 42,85% αυξάνονται μέσα στο Μάρτη τα κόμιστρα των ταξί και κατά 7% οι ναύλοι των φορτηγών αυτοκινήτων ΔΧ εθνικών και διεθνών μεταφορών και των βυτιοφόρων.

Οι παραπάνω αυξήσεις, σε συνδυασμό με τη γενικότερη ακρίβεια στην αγορά, θα εξανεμίσουν ακόμα περισσότερο τα ήδη πενιχρά εισοδήματα των λαϊκών νοικοκυριών.

Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι από τις αρχές του χρόνου, με αποφάσεις της κυβέρνησης, ακρίβυναν κατά 5% τα διόδια Ρίου - Αντιρρίου και κατά 8% τα διόδια της Αττικής Οδού, προς όφελος των κοινοπραξιών που εκμεταλλεύονται τα συγκεκριμένα έργα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Διπλασιάζονται οι τιμές στα εισιτήρια (2008-02-08 00:00:00.0)
«Ομοβροντία» αυξήσεων έως 43% από αύριο (2006-02-28 00:00:00.0)
Ερχονται αυξήσεις στην τιμή των εισιτηρίων (2005-12-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ