Κυριακή 26 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
ΠΡΟΣΩΠΟ
Γκλόρια Αρόγιο

Η κήρυξη της χώρας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης την Παρασκευή, από την Πρόεδρο Γκλόρια Αρόγιο, οι μαζικές διαδηλώσεις, αλλά και οι συλλήψεις υψηλόβαθμων στελεχών της αστυνομίας και των ενόπλων δυνάμεων με την κατηγορία της συμμετοχής σε απόπειρα πραξικοπήματος συνθέτουν την εικόνα των Φιλιππίνων τις τελευταίες μέρες.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Γκ. Αρόγιο κηρύττει τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, προσπαθώντας να κρατηθεί στην εξουσία και να συνεχίσει να επιβάλλει αντιλαϊκές πολιτικές. Στην ουσία η κυβέρνηση ενεργεί ως επιστάτης των ιμπεριαλιστικών συμφερόντων, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Αυτές οι αντιλαϊκές πολιτικές των ιδιωτικοποιήσεων και της εμπορευματοποίησης των πάντων έχουν οδηγήσει το λαό στη φτώχεια, την ανέχεια, την ανεργία και τη γενικότερη απόγνωση. Πολλές βιομηχανίες και βιοτεχνίες έχουν κλείσει, με αποτέλεσμα πολλοί άνθρωποι να μείνουν χωρίς δουλιά, ενώ σε παρόμοια κατάσταση βρίσκονται και οι αγρότες.

Δεν είναι επίσης καθόλου τυχαίο ότι τα περί «απόπειρας πραξικοπήματος» συμπίπτουν με την 20ετή επέτειο από την εξέγερση του λαού, που οδήγησε στην πτώση της στυγνής χούντας του Φερντινάντι Μάρκος στις 25 Φλεβάρη του 1986 και ενώ δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν βγει στους δρόμους, συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις μνήμης αλλά και αγώνα, απαιτώντας την άμεση παραίτηση της Προέδρου Αρόγιο, εξαιτίας της αντιλαϊκής πολιτικής της.


Κ. Χ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ