Τρίτη 28 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
Οχι στην ποινικοποίηση της δράσης της ΚΕΝ Τσεχίας

Παράσταση διαμαρτυρίας από το ΚΚΕ στην πρεσβεία της χώρας

Παράσταση στην πρεσβεία της Τσέχικης Δημοκρατίας στην Αθήνα έκανε χτες το πρωί το ΚΚΕ. Αντιπροσωπεία από τους Μπ. Αγγουράκη μέλος της ΚΕ και Ν. Σερετάκη μέλος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων εξέφρασαν την έντονη διαμαρτυρία του ΚΚΕ σχετικά με τις απαράδεκτες διώξεις σε βάρος της Κομμουνιστικής Ενωσης Νεολαίας.

Η αντιπροσωπεία παρέδωσε την έκκληση αλληλεγγύης στην ΚΕΝ Τσεχίας και τις 3.024 υπογραφές που έχουν συγκεντρωθεί μέχρι τώρα, όπως και σχετική επιστολή προς την πρέσβειρα της Τσέχικης Δημοκρατίας στην Αθήνα, προς το υπουργείο Εσωτερικών, τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου της χώρας και τους προέδρους των κοινοβουλευτικών ομάδων.

Οι εκπρόσωποι του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ επισήμαναν στον γραμματέα της τσέχικης πρεσβείας Ιαν Χούσακ ότι η αξίωση των τσέχικων αρχών να εγκαταλείψει η ΚΕΝ κάθε αναφορά στην ανάγκη σοσιαλιστικής επανάστασης, διαφορετικά θα τεθεί εκτός νόμου, αποτελεί χονδροειδή προσπάθεια ποινικοποίησης της κομμουνιστικής ιδεολογίας και κάθε διεκδικητικού αγώνα, επίθεση ενάντια στους κομμουνιστές και τους προοδευτικούς ανθρώπους, τους αγωνιστές της αντιφασιστικής αντίστασης και τις δεκάδες οργανώσεις νεολαίας, μέλη της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Δημοκρατικής Νεολαίας. Το γεγονός ότι η ΚΕΝ λειτουργεί από το 1990 και ότι η χώρα βρίσκεται στις παραμονές βουλευτικών εκλογών ενισχύει ακόμα περισσότερο τις ευθύνες των τσέχικων αρχών.

Μεταξύ πολλών άλλων την έκκληση αλληλεγγύης έχουν υπογράψει από την Ελλάδα πρόεδροι εργατικών κέντρων και σωματείων, γνωστοί αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, του Δημοκρατικού Στράτου και της αντιδικτατορικής πάλης, βουλευτές και ευρωβουλευτές του ΚΚΕ, δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι, πανεπιστημιακοί, γνωστοί καλλιτέχνες και δημοσιογράφοι, πρώην πολιτικοί πρόσφυγες, πολλοί εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, άνεργοι, φοιτητές και μαθητές.

Από τις χώρες του εξωτερικού ιδιαίτερα πολλές είναι οι υπογραφές από τη Γερμανία, το Βέλγιο, την Ιταλία, τη Βραζιλία και τη Γαλλία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ