Τρίτη 28 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
Δυναμική νεολαιίστικη διαμαρτυρία

Από τη χτεσινή παράσταση στην τσέχικη πρεσβεία
Από τη χτεσινή παράσταση στην τσέχικη πρεσβεία
Δυναμική παράσταση διαμαρτυρίας στην τσέχικη πρεσβεία στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε χτες το απόγευμα από εκπροσώπους νεολαιίστικων φορέων, στα πλαίσια της ημέρας δράσης και αλληλεγγύης στην Κομμουνιστική Ενωση Νεολαίας (ΚΕΝ) Τσεχίας που είχε αναγγείλει η Παγκόσμια Ομοσπονδία Δημοκρατικών Νεολαιών. Οι νέοι εξέφρασαν την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή τους και απαίτησαν να τερματιστούν οι προσπάθειες της τσεχικής κυβέρνησης να θέσει υπό απαγόρευση τη νεολαιίστικη αυτή οργάνωση, λόγω του προγράμματός της, και η διαδικασία αυτή έχει πάρει διορία μέχρι τις 4 Μάρτη.

Με συνθήματα όπως «ο αντικομμουνισμός δε θα περάσει, του λαού η πάλη θα τη σπάσει», «αυτά τα μέτρα τα αντικομμουνιστικά, με πάλη λαϊκή θα μείνουν στα χαρτιά» και «ούτε σε εξορίες, ούτε σε φυλακές, ποτέ τους δε λυγίσανε οι κομμουνιστές», οι εκπρόσωποι νεολαιίστικων φορέων παρέμειναν έξω από την τσέχικη πρεσβεία μαζί με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, όση ώρα συναντιόταν αντιπροσωπεία τους με τον γραμματέα της πρεσβείας.

Η τριμελής αντιπροσωπεία των νεολαιίστικων φορέων αποτελούμενη από τα μέλη του ΔΣ, του Φοιτητικού Συλλόγου των Μηχανολόγων - Ναυπηγών, της Γεωπονικής και του Οικονομικού της Νομικής συναντήθηκε με τον γραμματέα της πρεσβείας ο οποίος όμως ισχυρίστηκε ότι δεν έχει καμία πληροφόρηση, παρόλο που ήταν η τρίτη φορά που μαζικοί φορείς έθεταν αυτό το ζήτημα. Μετά τη συνάντησή τους, η αντιπροσωπεία των νεολαιίστικων φορέων υποσχέθηκε πως οι νεολαιίστικοι φορείς θα συνεχίσουν την πάλη τους εκεί που σπουδάζει, εργάζεται και δουλεύει η νεολαία, ώστε να μην περάσουν οι προσπάθειες απαγόρευσης της ΚΕΝ Τσεχίας από την τσέχικη κυβέρνηση και εξέφρασε την ελπίδα, η τσεχική πρεσβεία να μην γίνει σύμβουλος αντικομμουνισμού, όπως είναι η πρεσβεία των ΗΠΑ.

Στο μεταξύ, παραστάσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκαν χτες σε μια σειρά χώρες, όπως σε Πολωνία, Πορτογαλία, Ιταλία και την περασμένη Παρασκευή στην Τουρκία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ