Τρίτη 28 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
Ανεβαίνει το θερμόμετρο της έντασης

ΚΑΡΑΚΑΣ.--

«Εάν η χώρα μας, η μπολιβαριανή διαδικασία, το Σύνταγμά μας δεχτούν επίθεση εκ μέρους της κυβέρνησης Μπους, τότε θα πρέπει να ξεχάσουν το πετρέλαιο», δήλωσε με σαφήνεια και αποφασιστικότητα ο υπουργός Πετρελαίου Ραφαέλ Ραμίρες, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στην εφημερίδα Ούλτιμας Νοτίσιας για να προσθέσει: «Τότε θα δούμε ποια από τις δύο κυβερνήσεις μπορεί να χειριστεί καλύτερα την κατάσταση»...

Οι δηλώσεις του Ραμίρες αποτελούν το τελευταίο στοιχείο των μέτρων και της επαγρύπνησης, στην οποία βρίσκεται η κυβέρνηση της Βενεζουέλας, εξαιτίας των σχεδίων υπονόμευσης και ανατροπής, τα οποία έχει εκπονήσει η Ουάσινγκτον, και εσχάτως έχουν βρεθεί στο επίκεντρο. Μάλιστα, σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις και αναλύσεις των πληροφοριών, δεν μπορεί να αποκλειστεί ούτε η περίπτωση της διπλής επίθεσης σε Ιράν και Βενεζουέλα...

Τα σχέδια και οι κινήσεις ανατροπής που περιλαμβάνουν ακόμη και δολοφονίες μελών και στελεχών του αγροτικού κινήματος, έχουν προκαλέσει τρομακτική ένταση των διπλωματικών σχέσεων ΗΠΑ και Βενεζουέλας. Ενταση που κατά την νομικό Εβα Γκόλινγκερ, αποτελεί σχέδιο απομόνωσης της Βενεζουέλας που θα προηγηθεί της επίθεσης.

Εν τω μεταξύ, η κυβέρνηση της Βενεζουέλας ανέβαλε τελικά έως την 30ή Μάρτη την έναρξη ισχύος του μέτρου της μείωσης των πτήσεων αμερικανικών αεροπορικών εταιριών, όπως οι Delta και FedEx, σε ποσοστό 50% έως 70% και την πλήρη απαγόρευση των πτήσεων της Αμέρικαν και Κοντινένταλ. Το μέτρο, που επρόκειτο να ισχύσει από την 1η Μάρτη, αποτελεί αντίποινα για τη στάση της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Αερομεταφορών (FAA) των ΗΠΑ, η οποία έχοντας υποβαθμίσει τη Βενεζουέλα - από το 1995 - στην κατηγορία 2 απαγορεύει την έναρξη νέων δρομολογίων πτήσεων από επιβατικά και εμπορικά σκάφη από τη Βενεζουέλα στις ΗΠΑ, επικαλούμενη ελλείψεις ασφαλείας στα αεροδρόμια της Λατινοαμερικανικής χώρας.

Η απόφαση να καθυστερήσει η εφαρμογή του μέτρου ελήφθη, ώστε οι αρχές των δύο χωρών να διαπραγματευτούν, ώστε να διασφαλιστεί ότι οι αεροπορικές εταιρίες θα αντιμετωπιστούν δίκαια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ