Πέμπτη 2 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Βόλτα στα Βαλκάνια

Επίσκεψη για «φωτογραφίες» από την Ντόρα Μπακογιάννη

Ταξίδι γνωριμίας στην εύφλεκτη περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων ξεκινά από σήμερα η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη. Είτε γιατί αγνοεί τις συνθήκες, είτε γιατί γνωρίζει επ' ακριβώς το ρόλο του κομπάρσου που της αναλογεί στο αμερικανικό σενάριο που παίζεται στην περιοχή, η υπουργός Εξωτερικών, εμφανίστηκε χτες αισιόδοξη για τις επικείμενες εξελίξεις.

Η αισιοδοξία της Ντόρας Μπακογιάννη, όπως αυτή εκφράστηκε χτες σε συνάντηση γνωριμίας με τους διπλωματικούς συντάκτες, έχει να κάνει με τη θέση της Ελλάδας στην ΕΕ, αλλά και με τη δεδομένη, κατά την υπουργό, ενσωμάτωση των Βαλκανίων στην Ενωση, έστω κι αν - όπως είπε - χρειαστεί να περιμένουμε μια δυο γενιές.

Σήμερα, η Ντόρα Μπακογιάννη θα βρεθεί στο Σεράγεβο και θα έχει την ευκαιρία να δει από πρώτο χέρι τη λειτουργία ενός προτεκτοράτου που υπάρχει και λειτουργεί με τη... συνδρομή ειρηνευτικών δυνάμεων του ΟΗΕ, ως συνέπεια των βομβαρδισμών και της διάλυσης της Γιουγκοσλαβίας. Το απόγευμα θα βρεθεί στο Βελιγράδι, ενώ αύριο θα μεταβεί στην Πρίστινα.

Η περιοδεία της Ντόρας Μπακογιάννη θα ολοκληρωθεί με τη μετάβασή της στη Βιέννη, όπου θα έχει - κεκλεισμένων των θυρών - δείπνο εργασίας με το μεσολαβητή του ΟΗΕ για το Κόσσοβο Μ. Αχτισαάρι και με την Αυστριακή ομόλογό της, προεδρεύουσα του Συμβουλίου Υπουργών της ΕΕ, Ου. Πλάσνικ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ