Παρασκευή 3 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΠΟΛ-ΚΟΜ» - ΛΑΡΙΣΑ
Προάγγελος «λουκέτου» οι απολύσεις

Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή

Μέτρα ενάντια στις απολύσεις και την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων στο εργοστάσιο «ΠΟΛ-ΚΟΜ» στη Λάρισα, απαιτούν οι βουλευτές του ΚΚΕ, Τ. Τσιόγκας και Ν. Γκατζής με Ερώτηση που κατέθεσαν προς τον υπουργό Απασχόλησης. Στο κείμενο της Ερώτησης σημειώνεται:

«Στην απόλυση τεσσάρων εργαζομένων προχώρησε η εργοδοσία στο εργοστάσιο παραγωγής κουμπιών "ΠΟΛ-ΚΟΜ", που εδρεύει στη Λάρισα. Την ίδια τύχη αναμένεται να έχουν και οι άλλοι 50 εργαζόμενοι της επιχείρησης, αφού ο ιδιοκτήτης του εργοστασίου απειλεί και απολύει εργαζόμενους, χωρίς να τους εξοφλήσει τα δεδουλευμένα, ενώ έχει ανοίξει ανάλογη επιχείρηση στη Βουλγαρία και έχει μεταφέρει εκεί όλες τις δραστηριότητες και τα μηχανήματα, με τις ευλογίες της κυβέρνησης».

Με βάση τα παραπάνω, οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τον υπουργό:

  • Αν ο ιδιοκτήτης της «ΠΟΛ-ΚΟΜ» πήρε επιδοτήσεις για τη μεταφορά της επιχείρησής του στη Βουλγαρία, πότε και ποια ποσά, από κρατικούς πόρους ή κονδύλια της ΕΕ.
  • Αν υπάρχουν οφειλές του στο ΙΚΑ, σε τι ποσό ανέρχονται και ποιες ενέργειες έχει κάνει η κυβέρνηση για την καταβολή τους.
  • Ποια μέτρα θα πάρει, ώστε να διασφαλιστεί η λειτουργία του εργοστασίου στη Λάρισα, να μη χαθεί ούτε μία θέση εργασίας και να προστατεύσει τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ