Παρασκευή 3 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΙΛΟΣ ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΥ
Εκπρόσωπος της εταιρίας ο υφυπουργός...

Δεν είδε και δεν άκουσε για την τρομοκρατία και τις απολύσεις που κατήγγειλε με Επίκαιρη Ερώτησή του το ΚΚΕ

Προκλητικός απέναντι στους εργαζόμενους που καθημερινά βιώνουν στο πετσί τους την εργοδοτική αυθαιρεσία και την τρομοκρατία, εμφανίστηκε χτες στη Βουλή ο Γ. Γιακουμάτος ισχυριζόμενος ούτε λίγο ούτε πολύ ότι «τρομοκρατία στη χώρα δεν υπάρχει πουθενά, ειδικά στον εργασιακό χώρο»!

Αφορμή για την προκλητική αυτή δήλωση ήταν η απάντησή του σε Επίκαιρη Ερώτηση της βουλευτίνας του ΚΚΕ Β. Νικολαΐδου σχετικά με την τρομοκρατία στις εταιρίες «ΕΛΒΑΛ» και «ΧΑΛΚΟΡ» του ομίλου Στασινόπουλου. Στις εταιρίες αυτές η τρομοκρατία οργιάζει, οι συλλογικές συμβάσεις καταπατούνται, οι μαζικές απολύσεις ανέρχονται σε δεκάδες και τα θανατηφόρα ατυχήματα δίνουν και παίρνουν.

Απαντώντας στο τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για να σταματήσει η εργοδοτική ασυδοσία, ο υφυπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας είπε ότι στις δύο εν λόγω εταιρίες έγιναν την τελευταία διετία από την τεχνική και υγειονομική επιθεώρηση Βοιωτίας εννιά έλεγχοι και έχουν υποβληθεί δύο πρόστιμα και δύο μηνυτήριες αναφορές(!). Σχετικά με τις απολύσεις ισχυρίστηκε ότι «όπου υπάρχει παρανομία» επεμβαίνει άμεσα το υπουργείο και ισχυρίστηκε προκλητικά ότι στην αντίστοιχη περίπτωση της «ΚΟΚΑ - ΚΟΛΑ», με παρέμβαση του υπουργείου, δεν έγινε καμία απόλυση (!).

Ο συγκεκριμένος όμιλος, τόνισε η Β. Νικολαΐδου, είναι από τους πιο κερδοφόρους εξαιτίας της εντατικοποίησης και της εργοδοτικής τρομοκρατίας που επικρατεί. Η βουλευτής, αναφερόμενη στους ελέγχους τόνισε ότι το πρόβλημα είναι το πώς γίνονται αυτοί οι έλεγχοι και ποια είναι τα αποτελέσματά τους. Σχετικά με τις απολύσεις υπογράμμισε: «Κάντε έναν έλεγχο πόσοι εργάζονταν το Νοέμβριο στις δύο επιχειρήσεις και πόσοι σήμερα, αφού με τη γνωστή μέθοδο της οικειοθελούς αποχώρησης έφυγαν πάρα πολλοί. Πόσοι είναι αυτοί που τους αναγκάζουν να απολυθούν;».

Η Β. Νικολαΐδου τόνισε ότι τα προβλήματα αυτά δημιουργούνται από την κυβερνητική πολιτική η οποία αποτελεί συνέχεια των προηγούμενων κυβερνήσεων και κατέληξε: «Πείτε μας αν θα πάρετε μέτρα. Αλλωστε ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας είναι γνωστό ότι ήταν και ο δεύτερος που συνάντησε ο πρωθυπουργός μετά την ορκωμοσία του».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Παρέμβαση έκανε χτες το ΠΑΜΕ (2010-06-03 00:00:00.0)
Δυναμώνουν η οργή και η πάλη (2009-08-19 00:00:00.0)
Σφυρίζει αδιάφορα η κυβέρνηση (2007-11-13 00:00:00.0)
Κυβερνητική εμμονή στον περιορισμό (2006-05-06 00:00:00.0)
Συνεχίζουν ενωμένοι (2006-01-08 00:00:00.0)
Πληρώθηκαν σπάζοντας την τρομοκρατία (2005-03-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ