Παρασκευή 3 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
Τεράστιες ελλείψεις και προβλήματα

Τις συνέπειες από την αντιλαϊκή πολιτική και στον τομέα της Υγείας αναδεικνύουν οι εργαζόμενοι

Η καρδιοχειρουργική κλινική του νοσοκομείου επαναλειτούργησε, αλλά οι τεράστιες ελλείψεις την καθιστούν δώρο άδωρο για τους ασθενείς

Motion Team

Η καρδιοχειρουργική κλινική του νοσοκομείου επαναλειτούργησε, αλλά οι τεράστιες ελλείψεις την καθιστούν δώρο άδωρο για τους ασθενείς
Χαρακτηριστικό της τραγικής και επικίνδυνης για εργαζόμενους και ασθενείς κατάστασης, στην οποία οδηγεί τα δημόσια νοσοκομεία η πολιτική της προηγούμενης και της σημερινής κυβέρνησης, είναι το παράδειγμα του νοσοκομείου Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη.

Από τις αρχές της βδομάδας ανακοινώθηκε η επαναλειτουργία της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής του νοσοκομείου, που τα τελευταία χρόνια συνεχώς υποβαθμιζόταν, ενώ από τον Απρίλη του 2005 είχαν σταματήσει και οι επεμβάσεις ανοιχτής καρδιάς. Με την αναστολή της είχε επιβαρυνθεί το έργο των άλλων καρδιοχειρουργικών κλινικών των νοσοκομείων της πόλης και ασφαλώς ωφελήθηκαν οι ιδιωτικές κλινικές. Παρά την τυπική επαναλειτουργία της κλινικής, οι εργαζόμενοι εκφράζουν επιφυλάξεις σχετικά με την αποτελεσματική λειτουργία της, λόγω των τεράστιων ελλείψεων τόσο σε γιατρούς όσο και σε νοσηλευτικό προσωπικό.

Οι εργαζόμενοι, και με επιστολή τους στη διοίκηση του νοσοκομείου, απαριθμούν τις παρακάτω κύριες ελλείψεις και προβλήματα στο νοσοκομείο:

  • Το νοσηλευτικό προσωπικό εργάζεται σε συνθήκες εξόντωσης και αυτό έχει επιπτώσεις τόσο για τους εργαζόμενους, αλλά κυρίως για τους ασθενείς και την υποβάθμιση της ποιότητας των προσφερόμενων υπηρεσιών.
  • Το διοικητικό προσωπικό απεγνωσμένα προσπαθεί να ανταποκριθεί σε αυξημένες απαιτήσεις και αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας χωρίς εκπαίδευση και λόγω έλλειψης προσωπικού.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι έχουν να γίνουν προσλήψεις 10 χρόνια. Εχουν αποχωρήσει λόγω συνταξιοδότησης αλλά και ασθένειας πολλοί εργαζόμενοι χωρίς να αντικατασταθούν. Η μη αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος εντάσσεται στις προσπάθειες που γίνονται για την εκχώρηση και αυτών των υπηρεσιών σε ιδιωτικά συνεργεία.

  • Στο φαρμακείο οι 3 φαρμακοποιοί και οι 4 βοηθοί προσπαθούν απεγνωσμένα να ανταποκριθούν στις ολοένα και αυξανόμενες απαιτήσεις.
  • Τέσσερις εναπομείναντες οδηγοί και 3 ετεροαπασχολούμενοι -οι οποίοι λείπουν από άλλους κλάδους - είναι αδύνατον να ανταποκριθούν στον όγκο δουλιάς (μεταφορά φαγητού, φαρμάκων, ορών κλπ.) και ασθενών.

Οι εργαζόμενοι σημειώνουν χαρακτηριστικά ότι επιβεβαιώθηκαν οι ενστάσεις τους στην ψήφιση του νόμου 2889/01 για την Υγεία, ο οποίος δημιούργησε τις προϋποθέσεις εκχώρησης υπηρεσιών σε ιδιώτες, αλλαγές εργασιακών σχέσεων και υποβάθμιση των υπηρεσιών που προσφέρονται στον ελληνικό λαό. Τέλος, δηλώνουν την αποφασιστικότητά τους να προχωρήσουν άμεσα σε κινητοποιήσεις.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Κανονικότητα» η εξευτελιστική εικόνα στο «Αττικόν» (2023-02-02 00:00:00.0)
Ανάκληση της αναστολής των χειρουργείων, φρένο στις μετακινήσεις γιατρών (2021-09-23 00:00:00.0)
Μεγάλα προβλήματα για καρκινοπαθείς και οροθετικούς (2020-12-01 00:00:00.0)
Η κυβέρνηση να αφήσει τα μεγάλα λόγια και να κάνει μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού (2020-08-28 00:00:00.0)
Η πολιτική απαξίωσης ανοίγει το δρόμο στους επιχειρηματίες (2006-08-20 00:00:00.0)
Χαφιεδοκάμερες στους θαλάμους! (2005-05-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ