Παρασκευή 3 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ «ΤΙΤΑΝΙΑ»
Ζώθηκε με κάμερες - χαφιέδες

75 (!) ηλεκτρονικά μάτια παρακολουθούν από τις αρχές του μήνα τους εργαζόμενους

Κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης με 75 κάμερες, σε όλους τους χώρους του ξενοδοχείου, έθεσε σε εφαρμογή η διεύθυνση του Ξενοδοχείου ΤΙΤΑΝΙΑ! Το γεγονός καταγγέλλουν με κοινή ανακοίνωσή τους το Σωματείο Εργαζομένων στο ξενοδοχείο και ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Αθήνας και καλούν όλους τους εργαζόμενους να σταθούν σθεναρά απέναντι σε τέτοιες πρακτικές, να εκφραστεί αυτή η αντίθεση με έμπρακτη αλληλεγγύη, ακυρώνοντας στην πράξη τα σχέδια της εργοδοσίας.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με έγγραφο του γραφείου τεχνικής ασφάλειας του ξενοδοχείου προς τη διοίκησή του, το σύστημα λειτουργεί «δοκιμαστικά» από 1/3/2006 μέχρι και τις 10/3/2006. «Μετά τις 10/3/2006 όλα τα παλιά αρχεία θα διαγραφούν και θα αρχίσει η κανονική λειτουργία του κυκλώματος», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Τα δυο σωματεία τονίζουν ότι πρόκειται «για μια κίνηση που αποσκοπεί ευθέως στην τρομοκράτηση των εργαζομένων. Η ασφυκτική παρακολούθηση που επιβάλλει η εργοδοσία στοχεύει στον εκφοβισμό και τελικά στην αποδοχή των ξενοδοχοϋπαλλήλων δίχως καμία αντίδραση της πολυαπασχόλησης, της εντατικοποίησης της δουλιάς, της δρομολογούμενης κατάργησης των συλλογικών συμβάσεων εργασίας».

Σημειώνουν πως «είχαμε προειδοποιήσει ότι στην περίπτωση λειτουργίας των καμεροχαφιέδων τα ταξικά συνδικάτα της πόλης και η Δημοκρατική Συσπείρωση για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη θα αντιδράσουν άμεσα και αποφασιστικά». Τα δυο σωματεία υπογραμμίζουν ότι «οι εργασιακοί χώροι σε καμία περίπτωση δε θα καταλήξουν "γκέτο" όπου θα τσαλακώνεται η προσωπικότητα του εργαζόμενου, όπου θα αναστέλλεται η συνδικαλιστική δράση και η ελεύθερη και δημοκρατική μας έκφραση».

Επισημαίνουν επίσης ότι «υπάρχει βαρύτατη πολιτική ευθύνη της κυβέρνησης και της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, που ούτε με το σημερινό αντιλαϊκό νομοθετικό πλαίσιο, δεν μπορούν να νομιμοποιήσουν τέτοιες αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις.

Και καταλήγουν: «η ασφάλεια των ξενοδοχείων δεν κινδυνεύει από τη δουλιά των εργαζομένων. Να ξηλωθούν τώρα οι καμεροχαφιέδες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ