Παρασκευή 3 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Φθάνει στη Μόσχα η αντιπροσωπεία της «Χαμάς»

ΡΑΜΑΛΑ - ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ - ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ.--

Στη ρωσική πρωτεύουσα αναμένεται σήμερα υψηλόβαθμη αντιπροσωπεία της «Χαμάς», η οποία, εκτός από τον υπουργό Εξωτερικών και άλλους αξιωματούχους, θα συναντηθεί και με τον πατριάρχη Αλέξιο. Και χτες η Μόσχα διαβεβαίωνε ότι στόχος της συνάντησης είναι να πειστεί η «Χαμάς» να καταγγείλει τη βία και να αναγνωρίσει το Ισραήλ, αλλά και τις υπάρχουσες συμφωνίες.

Την ίδια ώρα, η Ισραηλινή υπουργός Εξωτερικών, που συνεχίζει την ευρωπαϊκή της περιοδεία στο Λονδίνο, μετά το Παρίσι, δήλωνε ότι η ισραηλινή ηγεσία «δεν επιθυμεί να τιμωρήσει τον παλαιστινιακό λαό επειδή εξέλεξε τη "Χαμάς"». Συμπλήρωνε, όμως, ότι η μοναδική χρηματική βοήθεια που θα επιτρέψει να χορηγηθεί θα είναι διά μέσου μη κυβερνητικών ανθρωπιστικών οργανώσεων, τουλάχιστον όσον αφορά την ισραηλινή πλευρά, καθώς η ΕΕ έχει ανακοινώσει την αποδέσμευση 120 εκατομμυρίων ευρώ.

Υπέρ της συνέχισης παροχής βοήθειας τάχθηκαν, και επισήμως, οι χώρες - μέλη του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου, που, ταυτόχρονα, ζήτησαν πίστωση χρόνου από τη διεθνή κοινότητα «για να κρίνει τη "Χαμάς"». Κάλεσαν, όμως, και την ισλαμιστική οργάνωση να αποποιηθεί τη βία. «Πίστωση χρόνου» ζήτησε για τη «Χαμάς» και ο Πρόεδρος Αμπάς κατά τη συνάντηση που είχε, στα όρια Ιορδανίας - Δυτικής Οχθης, με τον ηγέτη του Εργατικού Κόμματος Αμίρ Πέρετζ.

Παρ' όλα αυτά, ο ισραηλινός στρατός διατήρησε τον αυστηρότατο αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας, με αποτέλεσμα να υπάρχει πλέον σοβαρό βιοτικό πρόβλημα για τον πληθυσμό, ενώ οι αγρότες της περιοχής διαμαρτύρονταν στο πέρασμα Κάρνι πετώντας τις σοδειές τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ