Παρασκευή 3 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΡΙΠΗ ΠΟΥΛΕΡΙΚΩΝ
Ανησυχία για νέα κρούσματα

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ - ΠΕΚΙΝΟ - ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ -ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ.--

Την πιθανότητα εκδήλωσης κρουσμάτων της γρίπης των πουλερικών σύντομα σε άγρια ή οικόσιτα πτηνά στις ΗΠΑ προέβλεψε χτες ο υπουργός Υγείας της κυβέρνησης του Τζ. Ου. Μπους, Μάικλ Λίβιτ. Ωστόσο, κατά την κατάθεσή του σε αρμόδια επιτροπή της Γερουσίας δέχτηκε τα επικριτικά βέλη αρκετών «Δημοκρατικών» γερουσιαστών. Μεταξύ, άλλων, επειδή παρατηρούνται καθυστερήσεις και ελλείψεις στην εφαρμογή μέτρων προετοιμασίας και ενημέρωσης του κόσμου, καθώς και σε ό,τι αφορά στην προετοιμασία και διάθεση εμβολίων και αντι-ιικών φαρμάκων. Λίγη ώρα μετά, εκπρόσωποι της ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων πρότειναν την αναπροσαρμογή της τρέχουσας πολιτικής προμήθειας και διάθεσης αντιγριπικών εμβολίων για τον ερχόμενο χειμώνα...

Στο Πεκίνο, ο αντιπρόεδρος της κινεζικής κυβέρνησης Χου Λιανγκτζού, φαινόταν επίσης ανήσυχος για την εκδήλωση πιθανώς πολλών νέων κρουσμάτων της νόσου σε πτηνά και ανθρώπους με την αύξηση του κύματος αποδημητικών πτηνών προς την ανατολική επαρχία Τζιαντζού το προσεχές δίμηνο. Ανακοίνωσε έτσι τη συγκρότηση 100 σταθμών εποπτείας με προσωπικό 1.000 ατόμων σε διάφορα σημεία της επαρχίας Τζιαντζού.

Στη βόρεια Σερβία επιβεβαιώθηκε για πρώτη φορά η ύπαρξη του ιού Η5 σε αγριόκυκνο. Στο Ιράκ ανακοινώθηκε πως νοσηλεύεται μία γυναίκα απ' τη βόρεια επαρχία Νασιρίγια κι ένας άνδρας με ύποπτα συμπτώματα της νόσου απ' την επαρχία Νταγιάλα. Αναφέρθηκαν, επίσης, νέα κρούσματα σε πτηνά στην περιφέρεια σε χωριά της επαρχίας Νταγιάλα (βορειοανατολικά της Βαγδάτης) και στο προάστιο Σούλα της ιρακινής πρωτεύουσας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ