Πέμπτη 9 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΡΙΠΗ ΤΩΝ ΠΟΥΛΕΡΙΚΩΝ
Προς σύσταση διεθνούς κέντρου

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ - ΠΕΚΙΝΟ - ΤΙΡΑΝΑ.--

Αξιωματούχοι του ΟΗΕ ανακοίνωσαν χτες πως μελετάται η συγκρότηση ενός διεθνούς κέντρου αντιμετώπισης της γρίπης των πουλερικών στην έδρα του Παγκόσμιου Προγράμματος Τροφίμων και Γεωργίας στη Ρώμη.

Ο θάνατος μίας εννιάχρονης Κινέζας από τη νοτιοανατολική επαρχία Ζετζιάνγκ που καταγράφηκε χτες ήταν το 10ο θύμα της γρίπης των πουλερικών στην Κίνα. Κατά συνέπεια ο επίσημος απολογισμός της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας (ΠΟΥ) ανεβάζει σε 175 τα επιβεβαιωμένα ανθρώπινα κρούσματα της ασθένειας εκ των οποίων τα 96 θανατηφόρα...

Στο Βέλγιο εξετάζουν την περίπτωση ενός Βέλγου που μετά την επιστροφή του από ταξίδι στην Κίνα νοσηλεύεται με «ύποπτα» συμπτώματα. Στη Σουηδία οι αρχές ανακοίνωσαν πως ο θάνατος τεσσάρων αγριόπαπιων επήλθε από τον ιό Η5.

Στην Αλβανία οι αρχές σήμαναν συναγερμό μετά την εξακρίβωση πως ο θάνατος ενός κοτόπουλου στο χωριό Τσούκε (50 χλμ από τα ελληνικά σύνορα) επήλθε από τον ιό Η5Ν1. Με αφορμή αυτή την εξέλιξη, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της Ελλάδας έβγαλε έκτακτη εγκύκλιο, σύμφωνα με την οποία όλα τα οχήματα προέλευσης Αλβανίας, διερχόμενα από τα σύνορα της χώρας μας, θα απολυμαίνονται σχολαστικά και οι επιβαίνοντες σε αυτά θα απολυμαίνουν τα υποδήματά τους, ενώ τα τρόφιμα ζωικής προέλευσης που μεταφέρονται για προσωπική χρήση θα κατάσχονται και θα καταστρέφονται.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ