Πέμπτη 23 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΑΙΝΙΩΝ
ΤΖΕΪΜΣ ΑΪΒΟΡΙ
Η κοντέσα της Σαγκάης

Για την ταινία «Η Κοντέσα της Σαγκάης», γράψαμε στο φύλλο της 9 - 3 - 06. Υπήρξε μια αλλαγή της ημερομηνίας και η ταινία, τελικά, βγαίνει σήμερα στους κινηματογράφους. Εμείς, όπως είναι φυσικό, θα περιοριστούμε σε μια υπενθύμιση!

«Η Κοντέσα της Σαγκάης» είναι ένα καλογυρισμένο ερωτικό μελό. Ενα μελό που διαθέτει όλα τα γνωστά στοιχεία: αγάπη, θυσία, συγκρούσεις, δράμα. Η «Κοντέσα», επιπρόσθετα, διαθέτει και πολιτικό, ας το πούμε έτσι, φόντο. Αφού διαδραματίζεται στη Σαγκάη το 1930. Στην οποία Σαγκάη έχει μαζευτεί κάθε καρυδιάς καρύδι: Ευγενείς Ρώσοι εμιγκρέδες, αποτυχημένοι διπλωμάτες, έμποροι, κυνηγημένοι Εβραίοι, Ιάπωνες κατάσκοποι και ό,τι άλλο βάλει ο νους σας. Και τέλος, έχουμε και την ιαπωνική εισβολή.

Μέσα σε αυτό το περιβάλλον η «Ασπρη Κοντέσα» (The White Countess είναι ο σωστός τίτλος), μια Ρωσίδα τέως αριστοκράτισσα, η οποία για να ζήσει, πια, την οικογένειά της εργάζεται σαν κονσοματρίς (και όχι μόνον), γνωρίζει έναν τυφλό Αμερικάνο, τέως διπλωμάτη. Τα δυο «συντρίμμια» θα ενωθούν πρώτα επαγγελματικά και στη συνέχεια ερωτικά. Στο τέλος, φυσικά, πώς θα γινόταν αλλιώς, θα προκύψει και happy end!

Παίζουν: Ρέιφ Φάινς, Νατάσα Ρίτσαρντσον, Βανέσα Ρεντγκρέιβ, Λιν Ρεντγκρέιβ, Μαντλέν Πότερ, Χιρογιούκι Σανάντα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ