Πέμπτη 23 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΠΑΡΑΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ»
Απορρίφθηκαν αιτήματα κατηγορουμένων

Απορρίφθηκε χτες από το Συμβούλιο Εφετών το αίτημα αποφυλάκισης που είχε υποβάλει ο κατηγορούμενος για δωροδοκία και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, πρώην πρόεδρος Πρωτοδικών Λεωνίδας Στάθης. Ετσι θα παραμείνει στη φυλακή ως την εκδίκαση της υπόθεσής του από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, που αρχίζει στις 8 Μάη.

Το Συμβούλιο Εφετών απέρριψε επίσης την προσφυγή του προφυλακισμένου για την υπόθεση του λεγόμενου παραδικαστικού κυκλώματος δικηγόρου Σάκη Κεχαγιόγλου, με την οποία ζητούσε την εξαίρεση του εφέτη ανακριτή Γιάννη Σίδερη, κρίνοντας αβάσιμους τους ισχυρισμούς του ότι μεροληπτεί σε βάρος του.

Τέλος, απορρίφθηκε από το Συμβούλιο και το αίτημα του επίσης προφυλακισμένου πρώην προέδρου Πρωτοδικών Ευάγγελου Καλούση, για αποδέσμευση των λογαριασμών του.

Το Συμβούλιο έκανε όμως δεκτό το αίτημα του Γιάννη Σίδερη για παροχή πληροφοριών από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Αθηνών σχετικά με χρηματιστηριακές συναλλαγές της Κωνσταντίνας Μπουρμπούλια. Θα διερευνηθεί από τους εφέτες ανακριτές αν η πρώην ανακρίτρια είχε παίξει στο Χρηματιστήριο και σε ποιες συγκεκριμένες μετοχές είχε επενδύσει την περίοδο που χειριζόταν την υπόθεση για τις μετοχές - φούσκες. Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς θα διαβιβάσει στις δικαστικές αρχές και το αν συγγενικά πρόσωπα της Κωνσταντίνας Μπουρμπούλια, αλλά και ο επιχειρηματίας Τρύφωνας Αποστολόπουλος και ο δικηγόρος Σταύρος Κουμεντάκης συμμετείχαν σε αγοραπωλησίες του Χρηματιστηρίου την επίμαχη χρονική περίοδο.

  • Συνεδριάζει σήμερα το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο υπό την προεδρία του Ρ. Κεδίκογλου, προέδρου του Αρείου Πάγου, όπου θα κρίνει την υπόθεση 30 δικαστικών λειτουργών, εναντίον των οποίων έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για μη υποβολή δήλωσης «πόθεν έσχες», καθώς και άλλων έξι δικαστών που διώκονται για παράβαση καθήκοντος στα πλαίσια των ερευνών για το παραδικαστικό κύκλωμα.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ