Σάββατο 24 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΠΟΛΥΜΕΝΕΣ «CHIC»
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Μετά από τρίμηνη αναγκαστική ...«αργία» και άκυρες απολύσεις, παραμένουν απλήρωτες

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κέντρο αισθητικής CHIC (ΣΙΚ) στην Κηφισιά θα πραγματοποιήσουν τη Δευτέρα 26 Ιούνη, στις 6 το απόγευμα, οι εδώ και τρεις μήνες απλήρωτες και ανασφάλιστες εργαζόμενες του υποκαταστήματος της Αγ. Παρασκευής.

Να σημειωθεί ότι το υποκατάστημα των κέντρων αισθητικής CHIC έκλεισε στις 28 του Μάρτη και η διεύθυνση της εταιρίας δεσμεύτηκε ότι θα ξαναλειτουργήσει σε 15 μέρες, ενώ σε περίπτωση καθυστέρησης θα τις απορροφούσε σε άλλα κέντρα. Παρά τις δεσμεύσεις όμως της επιχείρησης οι εργαζόμενες, τρεις μήνες μετά, συνέχισαν να βρίσκονται χωρίς αντικείμενο εργασίας μέχρι που τις απέλυσε, με άκυρες απολύσεις και ακάλυπτες επιταγές για τις αποζημιώσεις. Οι εργαζόμενες, εκτός των άλλων, δεν μπορούν να πάρουν επίδομα ανεργίας. Οπως οι ίδιες καταγγέλλουν, τα περισσότερα «στούντιο», λόγω έλλειψης χρημάτων, δεν τηρούν ακόμα και βασικούς κανόνες υγιεινής, αποτελώντας κίνδυνο για τους καταναλωτές.

Σε ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας επισημαίνει ότι τα συγκεκριμένα κέντρα αισθητικής εδώ και τρία χρόνια καθυστερούν συστηματικά να καταβάλουν τις αποδοχές στο προσωπικό τους και να επικολλούν τα ένσημά τους. «Την ίδια ωστόσο στιγμή, προβαίνουν σε νέες προσλήψεις προσωπικού, επέκταση των δραστηριοτήτων τους, ενώ συνεχίζουν αμείωτα την πλούσια διαφημιστική τους καμπάνια για τις προσφερόμενες υπηρεσίες τους προς το καταναλωτικό κοινό», σημειώνει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ