Σάββατο 24 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Να τιμωρηθούν οι δολοφόνοι!

Την πολιτική βία που συγκλονίζει την Κολομβία, με σχέδια δολοφονίας και απειλές κατά της ζωής συνδικαλιστών και μελών του λαϊκού κινήματος, καταγγέλλουν σε κοινή ανακοίνωσή τους πέντε συνταξιουχικές οργανώσεις του Πειραιά.

Πρόσφατα, δευτεροβάθμιες και τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις της Κολομβίας κατήγγειλαν ένα νέο κύμα γραπτών και τηλεφωνικών απειλών σε βάρος στελεχών τους, από παραστρατιωτικές και παρακρατικές ομάδες. Στην ανακοίνωση των συνταξιουχικών οργανώσεων, επισημαίνεται ακόμη ότι από το 1993 ο Οργανισμός Αμερικανικών Κρατών κάλεσε την κυβέρνηση της Κολομβίας να εφαρμόσει συγκεκριμένα μέτρα προστασίας της ζωής των στελεχών της Πατριωτικής Ενωσης και του Κομμουνιστικού Κόμματος Κολομβίας, που μέσα σε διάστημα 10 ετών έχουν χάσει πάνω από 4.000 στελέχη τους.

Οι πέντε οργανώσεις απαιτούν τη διάλυση των παραστρατιωτικών οργανώσεων και την τιμωρία όσων ενέχονται σε δολοφονίες, απαγωγές, βασανισμούς. Την προστασία της ζωής και της δράσης των συνδικαλιστών και των μελών του λαϊκού και μαζικού κινήματος. Εφαρμογή μέτρων προστασίας των στελεχών της Πατριωτικής Ενωσης και του ΚΚ Κολομβίας.

Την καταγγελία υπογράφουν: Η Ενωση Συνταξιούχων ΙΚΑ - Επικουρικής Ασφάλισης, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Συνταξιούχων Εκτελωνιστών, η Πανελλήνια Ενωση Συνταξιούχων ΝΑΤ, ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΤΕΒΕ και ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων Αυτοκινητιστών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ