Σάββατο 24 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ
ΟΧΙ στην αύξηση των ορίων
Η ΟΕΚΙΔΕ καταγγέλλει την κυβέρνηση για τα σχέδια αλλαγής στα όρια

Την κυβέρνηση καταγγέλλει η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Ελλάδας (ΟΕΚΙΔΕ) για τη νέα αντεργατική επίθεση που σχεδιάζει με την ανατροπή του ορίου του 2% για τις ομαδικές απολύσεις. Η ΟΕΚΙΔΕ δηλώνει σε ανακοίνωσή της ότι η κυβέρνηση θα βρει αντιμέτωπους τους εργαζόμενους του κλάδου σε αυτά της τα σχέδια.

Ο υπουργός Εργασίας, Τ. Γιαννίτσης, σε συνέντευξη Τύπου την περασμένη Τετάρτη άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ανατροπής του περιορισμού των ομαδικών απολύσεων στο 2%, το οποίο ορίζεται κάθε χρόνο με σχετική απόφαση, δηλώνοντας ότι θα «εξετάσει» το θέμα. Μια μέρα μετά ο υπουργός Τύπου και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δ. Ρέππας, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών επιβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση εξετάζει το θέμα αλλαγών στα όρια απολύσεων. Να σημειώσουμε ότι η αύξηση του ορίου είναι εδώ και πολύ καιρό βασικό αίτημα των βιομηχάνων, το οποίο όμως η κυβέρνηση απέφευγε να θίξει κάτω από το βάρος των αντιδράσεων των εργαζομένων και των συνδικάτων που αρνούνται οποιαδήποτε αλλαγή.

Στην ανακοίνωσή της, η ΟΕΚΙΔΕ επισημαίνει επίσης: «Η κυβέρνηση, για μια ακόμα φορά, σπεύδει να ικανοποιήσει ένα ακόμα αίτημα των βιομηχάνων. Θα δώσει έτσι τη δυνατότητα στο κεφάλαιο να απολύει ανεξέλεγκτα εργαζόμενους και στη θέση τους να προσλαμβάνει επιδοτούμενους, αυξάνοντας, με αυτό τον τρόπο, τα κέρδη του».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ