Σάββατο 24 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απόφαση υπέρ των ξενοδοχοϋπαλλήλων

Οι εργοδότες - ιδιοκτήτες ξενοδοχείων είναι υποχρεωμένοι να προχωρήσουν στην επαναπρόσληψη των ξενοδοχοϋπαλλήλων - τους οποίους απολύουν με τη λήξη της τουριστικής περιόδου - αν οι εργαζόμενοι γνωστοποιήσουν εγγράφως τη θέλησή τους για συνέχιση της εργασίας τους μέσω του σωματείου τους.

Η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου με πλειοψηφία (12-10) με την υπ' αριθμό 14/2000 απόφασή της έκρινε ότι πρέπει να επαναπροσληφθεί ο εργαζόμενος και την προσεχή περίοδο, εφόσον το ξενοδοχείο επαναλειτουργήσει, και το ζητήσει ο ξενοδοχοϋπάλληλος με μονομερή έγγραφη ειδοποίησή του προς τον εργοδότη μέσω του σωματείου του.

Στην ίδια απόφαση υπογραμμίζεται ότι ο εργοδότης μπορεί να καταλύσει το δικαίωμα για επαναπρόσληψη με καταγγελία της σύμβασης εργασίας, είτε κατά την περίοδο εργασίας είτε κατά τη νεκρή (χειμερινή) περίοδο, εφόσον καταβάλλει στον εργαζόμενο πλήρη τη νόμιμη αποζημίωση.

Η υπόθεση αφορούσε εργαζόμενη συνδικαλίστρια ξενοδοχοϋπάλληλο που απασχολούνταν στη συγκεκριμένη επιχείρηση επί μια πενταετία, ενώ ο ιδιοκτήτης της ξενοδοχειακής μονάδας είχε αρνηθεί την επαναπρόσληψή της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ