Σάββατο 24 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΙ ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗΣ
Καταγγέλλουν τους εργοδότες

Την άρνηση της διοίκηση της εργοδοτικής Ενωσης Ηλεκτρολόγων Επισκευαστών - Κατασκευαστών Πλοίων να υπογράψει το κοινό πλαίσιο των θέσεων των σωματείων, των εργοδοτών και όλων των φορέων, για την ανασυγκρότηση και ανάπτυξη της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Σωματείο Ηλεκτρολόγων Επισκευών Εγκαταστάσεων Πλοίων.

Συγκεκριμένα, το σωματείο αναφέρει: «έχοντας κοινές θέσεις και στόχους βγαίνει για άλλη μια φορά ένα κοινό συμπέρασμα: "ότι η Ζώνη διαθέτει το καλύτερο και το πιο παραγωγικό εργατικό δυναμικό, αλλά και ικανότατες μικρές και μεσαίες ναυπηγικές και επισκευαστικές μονάδες, οι οποίες μπορούν να γίνουν ακόμα πιο ανταγωνιστικές με μια άλλη πολιτική στήριξης της Ζώνης». Υπάρχει τεκμηριωμένο κείμενο θέσεων που υπογράφουν 20 φορείς (Νομαρχία, Δήμοι, σωματεία, εργοδοτικές ενώσεις), διεκδικώντας άμεσες και βιώσιμες λύσεις από την κυβέρνηση».

Υπογραμμίζει δε ότι η εγκληματική αδιαφορία και συμπεριφορά που επιδεικνύει η εργοδοτική ένωση οφείλεται στο γεγονός ότι κινείται και λειτουργεί για δικό της όφελος. Καλεί τους εργαζόμενους, με κάθε τρόπο να απομονώσουν και να καταδικάσουν όσους υπονομεύουν τον αγώνα για την επιβίωση και ανάπτυξη της Ζώνης. «Δεν πάει άλλο - καταλήγει, τέλος, το σωματείο - συνεχίζουμε, οργανωνόμαστε για την καθολική και τελική σύγκρουση, με όλους αυτούς που επιλέγουν τη συρρίκνωση και διάλυση της Ζώνης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ