Σάββατο 24 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΜΙΝΙΟΝ
Επαγρυπνούν για τα δικαιώματά τους

Συνάντηση με τους εκπρόσωπους των εταιριών που αγόρασαν το κτίριο του πολυκαταστήματος ζητά το σωματείο

Συνεχίζουν να αγωνίζονται και να διεκδικούν τα δικαιώματά τους οι πρώην εργαζόμενοι του ΜΙΝΙΟΝ. Ετσι, μετά την προχτεσινή συμφωνία των εταιριών CONNECTION και ELMEC SPORT, που εξαγόρασαν κατά 50% η κάθε μια το σύνολο των μετοχών της εταιρίας «Ηπειρωτική Εμπορική», που έχει στην κυριότητά της ακίνητο επιφάνειας περίπου 1.600 τ.μ. του ΜΙΝΙΟΝ επί της οδού Πατησίων, οι πρώην εργαζόμενοι του ΜΙΝΙΟΝ ζητούν από τις δύο εταιρίες να συζητήσουν ό,τι αφορά όσους εργάζονταν στο συγκεκριμένο χώρο που εξαγόρασαν. Συγκεκριμένα, ζητούν με εξώδικες προειδοποιήσεις από τις δύο εταιρίες «πριν από οποιαδήποτε ενέργειά μας να έρθουμε σε επαφή μαζί σας για περαιτέρω συνεννόηση που αφορά τους εργαζόμενους και τα δικαιώματά τους».

Επίσης, όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις ΜΙΝΙΟΝ, με αφορμή την αγορά του ακινήτου: «Δεν έχει διακοπεί η σχέση εργασίας όσων εργάζονταν στο κτιριακό συγκρότημα. Παραμένουν αυτούσια τα δικαιώματα των εργαζομένων και τα διεκδικούν, ενώ διεκδικούν και από την εμπορική ονομασία και ήδη η υπόθεση βρίσκεται στα δικαστήρια. Δεν πρόκειται να εγκαταλείψουμε τη διεκδίκησή μας από οποιονδήποτε με οποιονδήποτε τρόπο».

Να σημειωθεί ότι οι Λ. και Γ. Ησαϊάδης, που είναι οι ιδιοκτήτες της επιχείρησης του ΜΙΝΙΟΝ, πέρα από το γεγονός ότι έχουν πετάξει στο δρόμο 250 εργαζόμενους - εκ των οποίων οι 60 είναι μεγάλοι στην ηλικία για να μπορέσουν να ξαναβρούν εύκολα δουλιά - τους οφείλουν σχεδόν 1,5 δισ. δραχμές δεδουλευμένα και αποζημιώσεις. Επίσης, οφείλουν πάνω από τέσσερα δισ. δραχμές στην εφορία και πάνω από ένα δισ. δρχ. στα ασφαλιστικά ταμεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ