Πέμπτη 23 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΝΙΩΘΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΣΑ ΣΟΥ ΣΤΟ ΣΒΕΡΚΟ ΤΟΥΣ

ΚΙ ΟΤΑΝ ΔΗΛΩΝΟΥΝ «ΖΗΜΙΑ»; «Ο υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Σάββας Τσιτουρίδης κάλεσε τους εργοδότες να αποδεχτούν ότι οι εργαζόμενοι "πρέπει να έχουν μερτικό" όταν υπάρχουν κέρδη. "Οσοι κερδίζουν, ήρθε η ώρα να συνεισφέρουν χωρίς να προκαλούν την άλλη πλευρά ή την κοινωνία" είπε» (στην πρώτη σελίδα της «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ»).

ΠΟΣΑ ΚΑΡΠΟΥΖΙΑ ΧΩΡΑΕΙ ΜΙΑ ΜΑΣΧΑΛΗ; «Το ευρωπαϊκό οικονομικό μοντέλο έχασε την ισορροπία (...) Κατέλυσε το κοινωνικό κράτος, προσπαθώντας να μειώσει το κόστος εργασίας για να δώσει υποτίθεται ώθηση στην ανάπτυξη. Μια ανάπτυξη που βεβαίως και δεν επιτεύχθηκε αφού η αιτία της ύφεσης δεν ήταν ούτε το κόστος του κοινωνικού κράτους ούτε το κόστος εργασίας. Απλώς κανείς (...) δεν ήθελε και δε θέλει να συζητήσει σοβαρά τη θέση και τη δράση του ευρωπαϊκού κεφαλαίου σε ένα παγκοσμιοποιημένο πλέον σύστημα αγοράς (...) Περιμένουμε και ελπίζουμε η κυβέρνηση Καραμανλή να βρει τον τρόπο να διατηρήσει την ισορροπία. Οχι υποχωρώντας αλλά παρεμβαίνοντας. Να ενισχύσει την υγιή επιχειρηματικότητα, να προστατεύσει τα δικαιώματα των εργαζομένων, να δημιουργήσει τις συνθήκες εκείνες που θα επαναφέρουν αυτόματα την ισορροπία χωρίς να χρειάζονται εντάσεις ή παρεμβάσεις» (η Χρύσα Ταβουλάρη στον «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ»).

ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ: «Ο νέος δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας είναι αξιοκρατικός και καθιερώνει τη συνέχεια και συνέπεια του κράτους (...) ανεξάρτητα από την εναλλαγή των κυβερνήσεων, διότι το κράτος ουδενός κομματικό φέουδο είναι» (από το κύριο άρθρο στην «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ»).

ΠΟΝΤΑΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ: «Οι "συντονιστές" ζήτησαν περισσότερη ενημέρωση προκειμένου να είναι σε θέση να απαντούν στην κριτική της κυβέρνησης, με τον συντονιστή Οικονομίας Γιώργο Φλωρίδη, ο οποίος θεωρεί εαυτόν εμπνευστή της "πρότασης Λαυρίου", να εξηγεί το περιεχόμενό της εκφράζοντας παράλληλα την άποψη ότι "αν αυτή η πρόταση υποστηριχτεί με γνώση και ενταχθεί σε ένα πολιτικό και επικοινωνιακό σχεδιασμό, τότε μπορεί να δώσει τις εκλογές στο ΠΑΣΟΚ» (το ρεπορτάζ στον «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ»).

ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΜΕ «ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ» ΤΡΟΠΟ: «Σχετικά διαφοροποιημένη εμφανίστηκε η κυρία Αννα Διαμαντοπούλου που δήλωσε πως ίσως ήταν λάθος να ειπωθεί αυτή η ιδέα σε μια ανοιχτή συγκέντρωση όπου δεν υπήρχε η δυνατότητα ανάλυσης και εξήγησης» (το ρεπορτάζ στο «ΕΘΝΟΣ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ