Πέμπτη 30 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΑΙΝΙΩΝ
ΤΣΑΡΛΣ ΣΤΑΡΙΤΖ
Lassie

Τέλος, ένα ακόμα ξαναζεσταμένο (και άνοστο, φυσικά) φαγητό! Η γνωστή, κυρίως τηλεοπτικά, Λάσι (Lassie). Το έξυπνο και καλόβουλο σκυλί (είχα και εγώ ένα τέτοιο), που έκανε τηλεοπτικά και κινηματογραφικά «θαύματα». Το σκυλί που είχαν θαυμάσει και αγαπήσει εκατομμύρια παιδιά, μικρά και... μεγαλύτερα! (Χάρις στο δικό μου «Λάσι», έκανα δεκάδες παιδιά φίλους)!

Η καινούρια Λάσι, όπως και η Σάρον Στόουν, δυστυχώς, δεν προκαλεί το ίδιο ενδιαφέρον, που προκάλεσαν οι παλιότερες εκδόσεις της. Παρότι ετούτη η «Lassie» είναι η καλύτερη που έχει γυριστεί μέχρι σήμερα. Και είναι η καλύτερη γιατί ο χώρος και ο χρόνος μέσα στον οποίο κινείται (αγγλική ύπαιθρος -παραμονές β' παγκόσμιου πολέμου) είναι δοσμένος με πολύ καλό επαγγελματικό τρόπο (ντεκόρ, κοστούμια, φωτογραφική και ηχητική ατμόσφαιρα, ερμηνείες).

Δυστυχώς το σενάριο δεν είναι για... έξυπνα παιδιά! Τα πρόσωπα όλα είναι σχηματικά. Και καθόλου αθώα, θα έλεγα! Αφού η άποψη που περνάει η ταινία, ο καλός πλούσιος παππούς και οι «γονατισμένοι» φτωχοί, είναι μια ψεύτικη και αντιδραστική άποψη.

Παίζουν: Πίτερ Ο Τουλ, Σαμάνθα Μόρτον, Τζον Λιντς, Τζόναθαν Μέισον, Πίτερ Ντένκλατζ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ