Πέμπτη 30 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Σε δικομματική κόντρα εφ' όλης της ύλης μετατράπηκε η χτεσινή προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση στη Βουλή για την περιφερειακή ανάπτυξη που έγινε με πρωτοβουλία της κυβέρνησης. Από την πλευρά του ΚΚΕ η ΓΓ της ΚΕ Αλέκα Παπαρήγα υπογράμμισε ότι είναι αδύνατη μια πραγματική περιφερειακή ανάπτυξη στις σημερινές κοινωνικο-οικονομικές συνθήκες.

«Μπορεί να υπάρξει φιλολαϊκή περιφερειακή πολιτική όταν η γενική πολιτική είναι αντιλαϊκή;» ήταν το ερώτημα που έθεσε εξαρχής η Αλ. Παπαρήγα και συνέχισε σημειώνοντας: «Τι είναι οι τοπικές κοινωνίες; Είναι εργάτες, είναι μικρομεσαίοι. Σε κάθε τοπική κοινωνία υπάρχει και ένα κομμάτι από κάθε τάξη. Για εμάς λοιπόν ολόκληρη η ελληνική κοινωνία είναι ταξικά διαστρωματωμένη».

Οσον αφορά τη δικομματική κόντρα για το ύψος των ΚΠΣ, η Αλ. Παπαρήγα σημείωσε ότι οι κυβερνήσεις «όσο περισσότερα παίρνουν τόσο περισσότερο θα ταΐζουν τους επιχειρηματίες» και «θα κοροϊδεύουν τους εργαζόμενους».

Οι πρόεδροι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ αντάλλαξαν κατηγορίες περί «κακοδιαχείρισης», ενώ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε τα περί «επιτήρησης» της χώρας μετά την απογραφή. Καλύτερη αξιοποίηση των κοινοτικών πόρων στην περιφέρεια ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέκος Αλαβάνος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ