Πέμπτη 30 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ - ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ
«Τέλος» στη Σχολή της Αμερικής

ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ.--

Τέλος, είπαν Αργεντινή και Ουρουγουάη στην εκπαίδευση στρατιωτικών των χωρών τους στη διαβόητη Σχολή της Αμερικής, που ουσιαστικά εκπαίδευε δολοφόνους και «ειδικούς» στην καταστολή του λαϊκού κινήματος.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των υπουργείων Αμυνας της Αργεντινής και της Ουρουγουάης - κατόπιν συναντήσεων και διαβουλεύσεων με οργανώσεις - αποφασίστηκε η διακοπή της στρατιωτικής συνεργασίας και αποστολής αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων για «εκπαίδευση» στο «Πανεπιστήμιο των Δολοφόνων» του Πενταγώνου στο Φορτ Μπένινγκ. Μάλιστα, στις ανακοινώσεις των υπουργείων Αμυνας γίνεται υπενθύμιση της ιστορίας της Σχολής της Αμερικής - που ονομάζεται πια Ινστιτούτο για τη Συνεργασία και Ασφάλεια του Δυτικού Ημισφαιρίου - ιστορία βασανιστηρίων, σφοδρών παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ενώ χαρακτηρίζεται ως κύριος παράγοντας «πολιτικής αποσταθεροποίησης στη Λατινική Αμερική».

Αργεντινή και Ουρουγουάη ουσιαστικά συνεχίζουν το δρόμο που άνοιξε ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγο Τσάβες, το Γενάρη του 2004, όταν ανακοίνωσε τη διακοπή της στρατιωτικής συνεργασίας. Μάλιστα, όπως σημειώνει η «Πρένσα Λατίνα», η ανακοίνωση έρχεται σε μία κρίσιμη στιγμή για την καμπάνια του κινήματος για το οριστικό κλείσιμο της Σχολής της Αμερικής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ