Πέμπτη 30 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟ
Παζαριών συνέχεια

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ - ΠΡΙΣΤΙΝΑ.- Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν χτες εκατοντάδες Σέρβοι της Κόσοβσκα Μιτρόβιτσα, με αφορμή το μαχαίρωμα 19χρονου ομοεθνή τους από Αλβανούς, το βράδυ της Τρίτης, στη γέφυρα του ποταμού Ικμπαρ.

Το ίδιο διάστημα, ο αναπληρωτής απεσταλμένος του ΟΗΕ στο Κοσσυφοπέδιο, Αλμπερτ Ρόχαν, μετά το τέλος συνομιλιών που είχε με εκπροσώπους Σέρβων στην κοσσοβάρικη πόλη Ζβέτσαν, απέρριψε κάθε ενδεχόμενο αυτονόμησης των Σέρβων στο βόρειο τμήμα του προτεκτοράτου. Αναφερόμενος στο περιεχόμενο των συνομιλιών, είπε πως αυτές εστιάστηκαν «στο ζήτημα της αποκέντρωσης εξουσίας» και πως αποσαφηνίστηκαν οι θέσεις της σερβικής μειονότητας.

Στο Βελιγράδι, πάντως, η επικεφαλής γενική εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου του ΟΗΕ για την πρώην Γιουγκοσλαβία Κάρλα Ντελ Πόντε επανέλαβε τις πιέσεις της στη σερβική ηγεσία για «άμεση σύλληψη και παράδοση» στη Χάγη των Σερβοβόσνιων, πρώην ηγετών, Ράντοβαν Κάρατζιτς και Ράτκο Μλάντιτς. Προειδοποίησε πως θα «ενημερώσει» αύριο το Συμβούλιο Υπουργών της ΕΕ και πως η έκθεσή της θα εξαρτηθεί από το εάν οι σερβικές αρχές λάβουν έως τότε (και μέχρι το τελεσίγραφο της ΕΕ για σύλληψη του Μλάντιτς έως τις 5 Απρίλη) «συγκεκριμένα μέτρα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ