Πέμπτη 30 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΟΥΡΚΙΑ
Καταδίκη αγωνίστριας

ΙΣΤΑΝΜΠΟΥΛ. Η Ερέν Κεσκίν, ιδρύτρια μιας οργάνωσης η οποία παρέχει νομική βοήθεια σε θύματα βιασμών υπό κράτηση των τουρκικών αρχών, καταδικάστηκε, βάσει του άρθρου 101 του τουρκικού ποινικού κώδικα, σε ποινή φυλάκισης - η οποία μετατράπηκε σε χρηματικό πρόστιμο 6.000 νέων τουρκικών λιρών (4.500 δολαρίων) - για «προσβολή των ενόπλων δυνάμεων» της Τουρκίας, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bianet. Η δικηγόρος δήλωσε ότι δεν προτίθεται να καταβάλει τα χρήματα και θα προτιμούσε να εκτίσει την 10μηνη ποινή της.

Η Κεσκίν έκανε τη δήλωση αυτή σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε προ ημερών στο παράρτημα της Ιστανμπούλ της Ενωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (IHD). Η καταδίκη της δικηγόρου αφορά μια ομιλία της στην Ομοσπονδία των Ενώσεων των Αλαουιτών την Κολωνία το 2002.

Στο μεταξύ, ο Φατίχ Αλταϊλί, που είχε σχολιάσει στον ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό Kanal D ότι «θα είμαι δειλός αν δεν παρενοχλήσω σεξουαλικά όποια γυναίκα συναντώ», σχολιάζοντας την εκστρατεία της Κεσκίν για την προστασία των γυναικών - συνήθως μελών αριστερών οργανώσεων - που συλλαμβάνονται από τις αρχές, καταδικάστηκε από το Συμβούλιο Τύπου της Τουρκίας μετά από προσφυγή της Κεσκίν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ