Παρασκευή 7 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΟΥΚΡΑΝΙΑ
Η ΕΕ χαιρετίζει τις εκλογές βίας και νοθείας.

Δημοκρατικές βάφτισε τις εκλογές, βίας και νοθείας στην Ουκρανία, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με ψήφισμα, που υιοθετήθηκε χτες στα πλαίσια της Ολομέλειάς του στο Στρασβούργο, στο οποίο αναφέρεται ότι «οι τοπικές εκλογές της 26ης Μαρτίου 2006 πραγματοποιήθηκαν με ικανοποιητικό τρόπο, σε πλήρη συμφωνία με τα διεθνή εκλογικά πρότυπα», και κάνοντας «έκκληση σε όλες τις γειτονικές χώρες να σεβαστούν πλήρως τη δημοκρατική επιλογή του λαού της Ουκρανίας»!

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, κατήγγειλε την ΕΕ για υποκρισία, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Διπλή γλώσσα και τα δύο μέτρα και σταθμά χρησιμοποιούν ΕΕ και τα κόμματα που την υποστηρίζουν.

Με προκλητικό τρόπο περιφρονεί και δεν αναγνωρίζει τα αποτελέσματα των εκλογών στη Λευκορωσία ενώ θεωρεί "δημοκρατικές" τις εκλογές στην Ουκρανία οι οποίες πραγματοποιήθηκαν σε κλίμα βίας και νοθείας με ιδιαίτερο στόχο το ΚΚ Ουκρανίας. Τις δολοφονίες δύο στελεχών του ΚΚ, τις επιθέσεις σε γραφεία του, τη διαγραφή 200.000 ψηφοφόρων στην περιοχή Λουγκάνσκ που δεν ψήφισαν, τις νοθείες στην Κριμαία δεν κατάφεραν να δουν οι "Διεθνείς παρατηρητές" και τα στελέχη της ΕΕ και του ιμπεριαλισμού.

Βεβαίως αυτό έγινε γιατί οι εκθέσεις για την "εγκυρότητα και δημοκρατικότητα των εκλογών" είχαν γραφεί πριν από τις εκλογές. Η ΕΕ και το Ευρωκοινοβούλιο θεωρούν σαν δημοκρατικές τις χώρες που υποτάσσονται στον ιμπεριαλισμό, τις κατοχικές κυβερνήσεις, όπως το Ιράκ και το Αφγανιστάν και τις πολιτικές δυνάμεις που ξεπουλούν τα συμφέροντα των εργαζομένων και τις χώρες τους στο κεφάλαιο. Γι' αυτό και χαιρετίζουν τα αποτελέσματα στην Ουκρανία, αν και ο εκλεκτός τους εκπρόσωπος καταποντίστηκε.

Η "επιχείρηση δημοκρατία" που προωθούν ΗΠΑ και ΕΕ μέσα από διακρατικούς και Διεθνείς Οργανισμούς είναι ουσιαστικά η επιβολή του καπιταλισμού και η πρόσδεση των χωρών στο ιμπεριαλιστικό άρμα.

Οι πολιτικές δυνάμεις που στηρίζουν, συναινούν ή ανέχονται αυτή την πολιτική είναι συνυπεύθυνες και συνενοχές απέναντι στους λαούς».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ