Παρασκευή 7 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Μάχες στο Ουαζιριστάν

ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.- Οι αρχές στο Πακιστάν ανακοίνωσαν χθες ότι ο αριθμός των νεκρών από τις μάχες στο Βόρειο Ουαζιριστάν ανήλθε σε 40 «μαχητές των φυλών», μετά τις αντεπιθέσεις των κυβερνητικών δυνάμεων εναντίον των ενόπλων, που «πρόσκεινται στους Ταλιμπάν».

Δύο αυτοσχέδιες βόμβες, στο μεταξύ, προκάλεσαν ζημιές σε υποκατάστημα κρατικής τράπεζας στην Ουάντ, 400 χλμ. ΝΑ της Κέτα. Δεν υπήρξαν τραυματισμοί, καθώς την ώρα της έκρηξης το υποκατάστημα ήταν κλειστό, αλλά το κτίριο υπέστη «σοβαρές υλικές ζημιές».

Στο μεταξύ, ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου Στέφεν Χάντλεϊ δήλωσε την Τετάρτη ότι η κυβέρνηση Μπους θα «συνεργαστεί» με τον Πακιστανό στρατηγό Περβέζ Μουσάραφ για να διασφαλίσει ότι οι εκλογές που θα γίνουν στη χώρα το 2007 θα είναι «ελεύθερες και δίκαιες». Τέλος, χθες η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Κοντολίζα Ράις κάλεσε να υπάρξει μορατόριουμ στην παραγωγή πυρηνικών όπλων στη νοτιοανατολική Ασία, κάτι που, όπως υποστήριξε, θα βοηθήσει στην αποκλιμάκωση της έντασης ανάμεσα στην Ινδία και το Πακιστάν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ