Παρασκευή 7 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
Νέο σχέδιο αποσταθεροποίησης;

ΚΑΡΑΚΑΣ.-

Η εν ψυχρώ δολοφονία τριών αδελφών και του οδηγού τους, από «αγνώστους», η πρόσφατη δολοφονία του βιομήχανου Σιντόνι, οι «αυθόρμητες» διαδηλώσεις της «αντιπολίτευσης» ζητώντας «δικαιοσύνη», τα κραυγαλέα ρεπορτάζ των ιδιωτικών ΜΜΕ, το τεχνηέντως καλλιεργούμενο αίσθημα «ανασφάλειας»... όλα αυτά τα «τυχαία περιστατικά» μάλλον μόνο συμπτώσεις δεν είναι.

Οσον αφορά στα γεγονότα. Προχτές ένας αγρότης ανακάλυψε στο κτήμα του τα πτώματα του Τζέισον, του Κέβιν και του Τζον Φάντουλ, 12, 13 και 17 χρονών, καθώς και του οδηγού τους. Τα παιδιά που έχουν διπλή υπηκοότητα, καναδική και βενεζουελάνικη, είχαν απαχθεί κατά τη διαδρομή για το σχολείο από τον περασμένο Φλεβάρη. Οι «απαγωγείς» είχαν ζητήσει 4,5 εκατομμύρια δολάρια για να τους απελευθερώσουν. Τελικά, βρέθηκαν όλοι νεκροί.

Η είδηση της δολοφονίας αμέσως προκάλεσε διαδηλώσεις με «στελέχη της αντιπολίτευσης» που ζητούσαν δικαιοσύνη για τα θύματα. Οι διαδηλώσεις είχαν και τα παραλειπόμενά τους, τις γνωστές ταραχές που προκαλούνται όλως τυχαίως... Αποτέλεσμα ήταν ένας φωτογράφος της εφημερίδας «Ελ Μούντο» να δολοφονηθεί από «πυρά αγνώστου» μπροστά από το Πανεπιστήμιο.

Χτες από νωρίς, ο υπουργός Δικαιοσύνης Τζέσε Τσακόν ανακοίνωσε την αναδιάρθρωση της αστυνομίας και τη δημιουργία εθνικής επιτροπής για την ανασύσταση της αστυνομίας, ώστε να λειτουργεί με δημοκρατικό τρόπο, καθώς και την έρευνα για την εκκαθάρισή της από στοιχεία διεφθαρμένα.

Ο υπουργός Πληροφοριών και Επικοινωνίας, Γουίλιαμ Λάρα, ζήτησε από την πλευρά του σεβασμό στον πόνο των οικογενειών και κατήγγειλε κύκλους της αντιπολίτευσης για πολιτική εκμετάλλευση του πόνου των ανθρώπων.

Πιο αποκαλυπτικός ο περιφερειάρχης του Καράκας, Κάρλος Ντελγκάδο, κατήγγειλε συγκεκριμένα ότι από «εσωτερική πληροφόρηση από ανθρώπους που διείσδυσαν σε διάφορες ομάδες της αντιπολίτευσης προετοιμάζεται "τεχνητή αναταραχή" κατά τη διάρκεια της κηδείας των τριών αδελφών».

Τέλος, ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου, Νικολάς Μαδούρο, κατήγγειλε χτες, σύμφωνα με το ΑΒΝ, σχέδια αποσταθεροποίησης της Βενεζουέλας εκπορευόμενα από το εξωτερικό και το εσωτερικό στο όνομα της «ασφάλειας». Μάλιστα, ο Μαδούρο εμφατικά τόνισε ότι «στοιχεία της αστυνομίας και άτομα του κοινού ποινικού δικαίου στοχεύουν στην αποσταθεροποίηση της κοινωνίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ