Τρίτη 11 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Κάλεσμα συντονισμού για τις πρώην ΔΕΚΟ

Την άμεση σύγκληση των Διοικητικών Συμβουλίων των Ομοσπονδιών και των Σωματείων στις πρώην ΔΕΚΟ για να ληφθεί απόφαση συμμετοχής στην απεργιακή κινητοποίηση στις 13 Απρίλη, ζητάνε με κείμενο που υπογράφουν 75 συνδικαλιστές και συνδικαλίστριες από τις πρώην ΔΕΚΟ και το Χρηματοπιστωτικό Σύστημα. Στο ίδιο κείμενο αναδεικνύουν την ανάγκη συντονισμού της δράσης και συσπείρωσης στο αγωνιστικό πλαίσιο πάλης του ΠΑΜΕ.

Στο κείμενο τονίζεται ότι η πολιτική της απελευθέρωσης - ιδιωτικοποίησης των τηλεπικοινωνιών, της ενέργειας, των μεταφορών, του χρηματοπιστωτικού συστήματος, η οποία υπηρετεί το κεφάλαιο και εφαρμόζεται από την ΕΕ και τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, έχει οδηγήσει στην κατάργηση σημαντικών δικαιωμάτων των εργαζομένων στις πρώην ΔΕΚΟ, στην αύξηση των τιμών και στη χειροτέρευση των υπηρεσιών σε βάρος των εργατικών - λαϊκών οικογενειών.

Μπροστά σε όλη αυτήν την κατάσταση, τονίζεται, πρέπει να αντιδράσουμε αποφασιστικά, να καταδικάσουμε τις ηγεσίες του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού. Για την αποτελεσματική αντίσταση και ανάπτυξη του διεκδικητικού αγώνα, είναι αναγκαία η συσπείρωση στο αγωνιστικό πλαίσιο πάλης του ΠΑΜΕ για να εκφραστεί η μαζική αντίθεση στην απελευθέρωση - ιδιωτικοποίηση και η πάλη να προσανατολιστεί στη δημιουργία προϋποθέσεων για τη συγκρότηση Ενιαίων Αποκλειστικά Φορέων σε τηλεπικοινωνίες, ενέργεια, μεταφορές και αλλού. Να καταργηθεί ο νόμος για τις ΔΕΚΟ. Να διεκδικηθεί η κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης, κατώτερος μισθός 1.300 ευρώ και άλλα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ