Τρίτη 11 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΙΛΚΙΣ
Συνειδητή υποβάθμιση του νοσοκομείου

Περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ με επικεφαλής το βουλευτή του Κόμματος Αγγελο Τζέκη

Τις μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό και την κακή κτιριακή κατάσταση του ιδρύματος, καθώς και τα άλλα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, εξέθεσαν οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Κιλκίς στο βουλευτή του ΚΚΕ Αγγελο Τζέκη, ο οποίος τους επισκέφθηκε χτες το πρωί, στα πλαίσια περιοδείας που διοργάνωσε η ΝΕ Κιλκίς του ΚΚΕ.

Οπως επισημάνθηκε στη συνάντηση, είναι ανάγκη να γίνουν άμεσα προσλήψεις για την κάλυψη θέσεων ιατρικού, νοσοκομειακού καθώς και τεχνικού προσωπικού. Ο αξονικός τομογράφος που εγκαταστάθηκε πριν λίγους μήνες υπολειτουργεί λόγω της έλλειψης χειριστών ακτινολογικού. Ελάχιστοι τραυματιοφορείς υπάρχουν για τη μεταφορά των ασθενών.

Η φύλαξη και η καθαριότητα παραχωρήθηκε σε ιδιώτες ενώ θα δοθεί και η σίτιση.

Εγινε λόγος ακόμη, για τα πλημμελή μέτρα πυρασφάλειας του νοσοκομείου καθώς και για τα κτίρια από αμίαντο που συνεχίζουν να υπάρχουν.

Η νέα πτέρυγα που κατασκευάστηκε στο νοσοκομείο είναι άγνωστο πότε και πώς θα λειτουργήσει καθώς απαιτούνται κονδύλια 6,5-7,7 εκατ. ευρώ για εξοπλισμό.

Από την πλευρά του, ο Αγγελος Τζέκης με αφορμή τα προβλήματα αυτά, που τα έχει φέρει το Κόμμα και στη Βουλή, τόνισε ότι υπάρχει συνειδητή υποβάθμιση του δημόσια τομέα της Υγείας προς όφελος των ιδιωτών που πραγματοποιούν μεγάλες επενδύσεις στο χώρο αυτό. Ζήτησε συντονισμό των αγώνων γιατρών, νοσηλευτών και του άλλου προσωπικού με τον αγώνα των άλλων εργαζομένων για να μπορέσει να ανατραπεί η αντιλαϊκή και αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης.

Τον βουλευτή του ΚΚΕ συνόδευαν ο υποψήφιος νομάρχης Κώστας Χαλίτσιος και στελέχη της ΝΕ Κιλκίς με το γραμματέα της οργάνωσης Λ. Νικητίδη.

Το κλιμάκιο είχε συνάντηση και με τη διοίκηση του νοσοκομείου και στη συνέχεια περιόδευσε σε χώρους του ιδρύματος. Λίγο αργότερα περιόδευσε στο τοπικό κατάστημα του ΙΚΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ