Τρίτη 11 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ο δήμαρχος επικεφαλής των ΜΑΤ

Βίαιη απώθηση χτες των απεργών από το Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων

Με συνέχιση και παραπέρα ενίσχυση της περιφρούρησης στο Σταθμό Μεταφόρτωσης και στη Χωματερή στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας, αλλά και με μαχητική συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα στις 11 το πρωί έξω από το Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, απαντούν οι εργαζόμενοι των ΟΤΑ του νομού Θεσσαλονίκης στην απεργοσπαστική μηχανή που έστησε χτες ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης και χτύπησε τους απεργούς.

Το χτύπημα από τις δυνάμεις των ΜΑΤ έγινε λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι με τον δήμαρχο επικεφαλής. Ο Β. Παπαγεωργόπουλος μαζί με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Β. Δημητρίου, τον ΓΓ του Δήμου Μ. Λεμούσια και μερικούς επόπτες ανέβηκαν στα απορριμματοφόρα και έδωσαν εντολή εφόρμησης, ενώ μπροστά στα οχήματα ήταν παραταγμένοι οι απεργοί. Οι δυνάμεις των ΜΑΤ σε πλήρη εξάρτυση, αρχικά τους συνέθλιψαν πάνω στα απορριμματοφόρα και στη συνέχεια τους απομάκρυναν με τη βία.

Λίγο αργότερα, προφανώς για να δοθεί κάλυψη στην επιχείρηση, έγινε γνωστό πως ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης παρήγγειλε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση να συλλαμβάνονται όσοι παρεμποδίζουν το έργο της αποκομιδής και εναπόθεσης σκουπιδιών στο Σταθμό Μεταφόρτωσης του Τομέα Καθαριότητας και στη χωματερή των Ταγαράδων.

Η εργοδοτική τρομοκρατία ξεκίνησε από νωρίς το πρωί, με στόχο να σπάσει η απεργία, που παρά τις προσπάθειες της διοίκησης εξακολουθούσε για 6η συνεχή μέρα με υψηλά ποσοστά συμμετοχής (πάνω από 70%).

Το απόγευμα, σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου, εκπρόσωποι των Συλλόγων εργαζομένων στους ΟΤΑ του νομού, ξεκαθάρισαν πως η τρομοκρατία δε θα περάσει. Ο Σάββας Τσακμακίδης, στέλεχος του ΠΑΜΕ ΟΤΑ και μέλος του ΓΣ της Ομοσπονδίας του κλάδου προειδοποίησε πως οι εργαζόμενοι με την πάλη τους θα πετάξουν στα σκουπίδια αυτή την πολιτική και όσους την υπηρετούν.

Στο πλευρό των απεργών βρέθηκε χτες το πρωί, ο Δημοτικός Σύμβουλος και υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης της παράταξης «Θεσσαλονίκη Τώρα», Αγάπιος Σαχίνης.

Η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, με ανακοίνωσή της καλεί τους εργαζόμενους όλων των κλάδων να βρεθούν ενεργά συμπαραστάτες στο πλευρό των απεργών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ