Τρίτη 11 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΑΞΙΚΕΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
ΟΛΟΙ στην απεργία για τις κλαδικές Συμβάσεις

Τις ώρες που απομένουν μέχρι την Πέμπτη, κορυφώνεται σε όλη τη χώρα η μάχη για την επιτυχία της απεργιακής κινητοποίησης του ΠΑΜΕ. Στις 11 π.μ. στην πλατεία Κάνιγγος η συγκέντρωση της Αθήνας

Σε απεργία μάχης για τις κλαδικές Συμβάσεις στις 13 Απρίλη και κλιμάκωση του αγώνα την Πρωτομαγιά καλούν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ
Σε απεργία μάχης για τις κλαδικές Συμβάσεις στις 13 Απρίλη και κλιμάκωση του αγώνα την Πρωτομαγιά καλούν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ
Λίγα μόλις 24ωρα πριν από την απεργία της Πέμπτης, 9 Ομοσπονδίες και 12 Εργατικά Κέντρα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, καλούν τους εργαζόμενους να πάρουν μαζικά μέρος στην απεργιακή κινητοποίηση για τις κλαδικές Συμβάσεις και τις συγκεντρώσεις των ταξικών δυνάμεων σε 49 - μέχρι στιγμής - πόλεις όλης της χώρας. Η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Αθήνα ορίστηκε για τις 11 π.μ. στην πλατεία Κάνιγγος και του Πειραιά στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Λουδοβίκου.

Το απεργιακό μέτωπο για τις 13 Απρίλη συγκροτούν εκατοντάδες ταξικές συνδικαλιστικές Οργανώσεις και συγκεκριμένα: οι Ομοσπονδίες Οικοδόμων, Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος (ΟΕΚΙΔΕ), Φαρμακευτικών και συναφών επαγγελμάτων, Λογιστών, Εργαζομένων στις Ιδιωτικές κλινικές (ΟΣΝΙΕ), Τροφίμων και Ποτών, Τύπου και Χάρτου, Εργαζομένων Θεάματος - Ακροάματος, Συνταξιούχων ΙΚΑ. Τα Εργατικά Κέντρα Λάρισας, Αγρινίου, Φωκίδας, Νάουσας, Αρτας, Θεσπρωτίας, Λέσβου, Σάμου, Ρόδου, Λευκάδας, Κεφαλλονιάς, Ζακύνθου, καθώς και κλαδικά συνδικάτα και πρωτοβάθμια σωματεία από δεκάδες κλάδους.

Στη χτεσινή τους ανακοίνωση, οι ταξικές Ομοσπονδίες και τα Εργατικά Κέντρα δηλώνουν την καταδίκη τους στην επαίσχυντη συμφωνία της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ με τον ΣΕΒ και ξεκαθαρίζουν την αποφασιστικότητά τους να διεκδικήσουν κλαδικές Συμβάσεις με κριτήριο τις ανάγκες των εργαζομένων, ουσιαστικά ασφαλιστικά - εργασιακά δικαιώματα, δίνοντας ταυτόχρονα απάντηση στην αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης και του κεφαλαίου. Παράλληλα, σημειώνουν ότι τα ΜΜΕ «μέχρι σήμερα έχουν αποσιωπήσει την απεργία των συνδικάτων μας» και στέλνουν μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις και ειδικά προς τα κρατικά Μέσα Ενημέρωσης ότι «θα υπερασπιστούμε σθεναρά τα δικαιώματά μας, το δικαίωμα ενημέρωσης των εργαζομένων να προβληθεί ο αγώνας τους από τα κεντρικά δελτία ειδήσεων».

Στη Θεσσαλονίκη

Να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργία και την απεργιακή συγκέντρωση που καλεί το ΠΑΜΕ στις 10.30 το πρωί στο Αγαλμα του Βενιζέλου, απηύθυναν τα στελέχη της Τοπικής Γραμματείας Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που έδωσαν χτες. Αυτό το μήνυμα μεταφέρουν καθημερινά και στους χώρους δουλιάς με τις εξορμήσεις και τις περιοδείες, που πραγματοποιούν. Στη διάρκεια της συνέντευξης καταγγέλθηκε η άρνηση των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και ΑΠ (ΣΥΝ) στο αίτημα του ΠΑΜΕ να συνεδριάσει η Διοίκηση του ΕΚΘ, ώστε να πάρει θέση για την ΕΓΣΣΕ που υπέγραψε η ΓΣΕΕ.

Επίσης, καταγγέλθηκε η εκτεταμένη νοθεία στις εκλογές του Σωματείου Οδηγών που ελέγχεται από την ΠΑΣΚΕ, με παραβίαση κάθε διάταξης του 1264/82, ενώ την ίδια ώρα οι ίδιες παρατάξεις προσπαθούν να παρεμποδίσουν τη μαζικότητα στις εκλογές του Συνδικάτου Οικοδόμων που γίνονται με κάθε νομιμότητα. Προσπαθούν, δηλαδή, να εμποδίσουν τη διενέργεια των εκλογών και στα υποκαταστήματα του ΙΚΑ, όπου αυτή την περίοδο οι οικοδόμοι πηγαίνουν μαζικά λόγω του δώρου του Πάσχα. «Ετσι βγαίνουν οι πλειοψηφίες που στηρίζουν συμφωνίες τύπου ΓΣΕΕ», σημείωσε ο Σ. Ζαριανόπουλος, ΓΓ του ΕΚΘ και κάλεσε τους εργαζόμενους να τους γυρίσουν την πλάτη και να συσπειρωθούν στο ΠΑΜΕ, και στα ταξικά συνδικάτα.

Σήμερα η κινητοποίηση στη Ζώνη

Οι εργατοτεχνίτες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, συσπειρωμένοι στα ταξικά τους σωματεία και το ΠΑΜΕ, υψώνουν σήμερα 11 Απρίλη, πρώτοι τη σημαία του αγώνα με παύση εργασιών από τις 12 το μεσημέρι, συγκέντρωση μία ώρα αργότερα στον Ηλεκτρικό Σταθμό Πειραιά και πορεία στο ΥΕΝ. Μεθαύριο 13 του μήνα, η μάχη τους εντείνεται με τη συμμετοχή τους στην 24ωρη απεργία της Πέμπτης, ενώ η απόφαση των σωματείων προβλέπει παραπέρα κλιμάκωση.

Οι εργατοτεχνίτες, προβάλλοντας το διεκδικητικό πλαίσιο του ΠΑΜΕ, διεκδικούν ταυτόχρονα μέτρα για την παραγωγική ανασυγκρότηση της Ζώνης, με έργα υποδομής και έκτακτη οικονομική ενίσχυση 1.000 ευρώ των ανέργων της Ζώνης για το Πάσχα. Στο πλευρό των εργατοτεχνιτών έχει συμπαραταχτεί και η αγωνιστική Δημοτική Κίνηση «Πέραμα Σύγχρονη Πόλη», με επικεφαλής τον πρώην δήμαρχο Περάματος και σημερινό υποψήφιο Γιάννη Πατσιλινάκο. Η Δημοτική Κίνηση, σημαίνοντας αγωνιστικό προσκλητήριο στον περαματιώτικο λαό, καλεί όλους τους δημότες να πάρουν μαζικά μέρος στη σημερινή προσυγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στο δημαρχείο της πόλης και στη συνέχεια στη συγκέντρωση των εργατοτεχνιτών στον ηλεκτρικό σταθμό.

Νέες αποφάσεις

Καθώς οι εξορμήσεις κορυφώνονται και οργανώνεται η μάχη της περιφρούρησης, στις απεργιακές αποφάσεις προστέθηκε, ανάμεσα σε άλλες, και αυτή της Ενωσης Μεταλλεργατών Σαλαμίνας. Αποφάσεις για στάση εργασίας και συμμετοχή στο απεργιακό συλλαλητήριο, από το χώρο των εκπαιδευτικών έχουν πάρει επιπλέον οι: Β', Δ' και Ε' ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής, η ΕΛΜΕ Ελευσίνας, ο σύλλογος δασκάλων Ανατολικής Αττικής «Ο Σωκράτης» και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Καθηγητών Φροντιστηρίων ξένων γλωσσών «Ο Βύρωνας».

Σήμερα, στις 6.30 μ.μ., στην αίθουσα των Λογιστών (Κάνιγγος 27), η Ενωση Επαγγελματιών Λογιστών Πρωτευούσης συγκαλεί Εκτακτη Γενική Συνέλευση με θέματα τη Συλλογική Σύμβαση του κλάδου και την απεργία της Πέμπτης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δυναμώνει ο απεργιακός ποταμός (2011-01-21 00:00:00.0)
«Ντύθηκε» με τα λάβαρα της εργατιάς (2010-05-04 00:00:00.0)
Δέκα και σήμερα μέχρι την απεργία (2005-03-06 00:00:00.0)
Το λιμάνι θα είναι κλειστό στις 29 Μάη (2002-05-25 00:00:00.0)
Οι χώροι δουλιάς θα δώσουν τον τόνο (2002-05-25 00:00:00.0)
Τους ξεζουμίζουν οι εργολάβοι (2001-07-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ