Τρίτη 11 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Προαστιακός... πιλότος

Στην προηγούμενη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ παραπέμπει η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ για την υπογραφή ατομικών συμβάσεων εργασίας στον προαστιακό σιδηρόδρομο. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευαγ. Αντώναρος, σε ερώτηση του «Ρ», απάντησε χτες ότι οι συμβάσεις που υπέγραψαν οι εργαζόμενοι στην εταιρία «Προαστιακός ΑΕ», έχουν συνταχθεί από την ίδρυση της εταιρίας, τον Απρίλη του 2003 και περιέχουν τους ίδιους κύριους όρους μέχρι και σήμερα.

Η διοίκηση του Προαστιακού κάλεσε τους περίπου 200 εργαζόμενους, που έχουν προσληφθεί την τελευταία 2ετία (επί των ημερών της σημερινής κυβέρνησης), να υπογράψουν ατομική σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, η οποία, μεταξύ άλλων προβλέπει απόλυτο διευθυντικό δικαίωμα για τις μεταθέσεις και τις μετακινήσεις του προσωπικού, καθώς και ελεύθερη ανάκληση κάθε παροχής, επιδόματος ή άλλης αμοιβής.

Η σύμβαση αποτελεί πιλότο και για τις άλλες επιχειρήσεις του δημόσιου τομέα και επηρεάζει άμεσα τις εργασιακές σχέσεις και του υπόλοιπου προσωπικού στον ελληνικό σιδηρόδρομο, καθώς ο προαστιακός σύντομα θα ενταχθεί στη θυγατρική εταιρία του ΟΣΕ «Τρένα ΟΣΕ», η οποία θα αναλάβει την εκμετάλλευση του Οργανισμού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ