Παρασκευή 12 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Προκλητικοί ... μεγαλοϊδεατισμοί Λιάπη

Υψηλή ...σιδηροδρομική πολιτική από τη Σόφια άσκησε ο υπουργός Μεταφορών-Επικοινωνιών, Μ. Λιάπης. Κατά την επίσκεψή του στη γειτονική Βουλγαρία συζήτησε με τον ομόλογό του υπουργό για «σιδηροδρομικές συνδέσεις υψηλής ποιότητας», για «δίκτυα υψηλών προδιαγραφών», για «χρήση σύγχρονων τηλεπικοινωνιακών συστημάτων, συμπεριλαμβανομένων των δορυφορικών μέσων» και άλλα παρόμοια μεγαλεπήβολα σχέδια.

Και, βέβαια, ουδείς θα είχε αντίρρηση με τους ...σιδηροδρομικούς οραματισμούς του Μ. Λιάπη, εάν είχε φροντίσει προηγουμένως να δώσει λύσεις στα χρονίζοντα και σοβαρά προβλήματα του ελληνικού σιδηρόδρομου. Ενός υποβαθμισμένου σιδηρόδρομου, που συγκαταλέγεται μεταξύ των χειρότερων σε ευρωπαϊκό, αν όχι παγκόσμιο, επίπεδο. Ενός σιδηρόδρομου, στο δίκτυο του οποίου χάνονται άδικα κάθε χρόνο δεκάδες ανθρώπινες ζωές, εξαιτίας της εγκληματικής πολιτικής που εφαρμόζουν χρόνια τώρα στον ΟΣΕ οι εναλλασσόμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

Ε, όπως και να το δει κανείς, όταν ο τραγικός απολογισμός από συγκρούσεις ή εκτροχιασμούς τρένων στην Ελλάδα, μόνο τους τελευταίους έξι μήνες, είναι 18 νεκροί και περισσότεροι από 40 τραυματίες, δεν μπορεί παρά να συμφωνήσει στην άποψη ότι οι υπουργικοί «μεγαλοϊδεατισμοί» για τη σιδηροδρομική σύνδεση «υψηλής ποιότητας» της Ελλάδας με τη Βουλγαρία, είναι, τουλάχιστον, προκλητικοί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ