Παρασκευή 12 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αιφνίδια συνάντηση Καραμανλή - Ερντογάν

Νέα συνάντηση Καραμανλή - Ερντογάν πραγματοποιείται αιφνιδιαστικά σήμερα το πρωί στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής ΕΕ - Λατινικής Αμερικής, στη Βιέννη, λίγες μόλις μέρες μετά από αυτήν που είχαν στη Θεσσαλονίκη.

Η συνάντηση γίνεται με αίτημα του Τούρκου πρωθυπουργού γεγονός που γεννά εύλογα ερωτήματα για τα θέματα - αξιώσεις που θέλει να θέσει στον Ελληνα ομόλογό του. Σημειώνεται ότι η συνάντηση που έγινε την προηγούμενη Πέμπτη στο περιθώριο της Διαβαλκανικής Διάσκεψης Κορυφής ήταν εφ' όλης της ύλης και κράτησε περίπου μία ώρα. Από όσα έγιναν γνωστά ο Ρ. Τ. Ερντογάν όχι μόνο εμφανίστηκε «απρόθυμος» να συμμορφωθεί με τις «ευρωπαϊκές υποχρεώσεις» του στο Κυπριακό και την αμφισβήτηση κυριαρχικών δικαιωμάτων στο Αιγαίο, αλλά πέρασε στην «αντεπίθεση», θέτοντας θέμα δικαιωμάτων της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη και (επανα)λειτουργίας δύο τζαμιών στο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με κάποιες εκτιμήσεις, η συνάντηση είναι πιθανόν να συνδέεται με τις (κατευθυνόμενες;) «πληροφορίες» που φτάνουν από τις Βρυξέλλες, σύμφωνα με τις οποίες είναι πιθανό η Τουρκία να αποφασίσει με δική της ευθύνη να παγώσει την ενταξιακή της πορεία μέσα στο 2006. Αρα, είναι πιθανό ο Ερντογάν να ζητήσει από τον Κ. Καραμανλή να βάλει πλάτες και να μην επιμείνει στο Κυπριακό...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ