Παρασκευή 12 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Υπερατλαντικό σήμα

Πού θα επικεντρώσει ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος στο ταξίδι του στις ΗΠΑ, αναρωτιόταν προχτές η στήλη -απευχόμενη να μην αντιγράψει το σύστημα Ασφάλισης και Υγείας που αφήνει ακάλυπτα 40 εκατομμύρια κατοίκους.

Και να που ήρθε υπερατλαντικό σήμα: Ο Δ. Αβραμόπουλος επισκέφτηκε χτες το ελληνικό τμήμα της φιλανθρωπικής οργάνωσης, που φιλοξενεί κατά περιόδους παιδιά από την Ελλάδα και την Κύπρο, τα οποία πάσχουν από καρκίνο, καλύπτοντας τα έξοδα παραμονής και νοσηλείας - από συνδρομές ομογενών - στο Νοσοκομείο «Memorial» της Νέας Υόρκης.

Ο Δ. Αβραμόπουλος, μεταξύ των άλλων, δήλωσε: «Αυτό το ίδρυμα, το οποίο όπως είναι γνωστό στηρίζεται κυρίως σε δωρεές και προσφορές ιδιωτών, έρχεται να αναπληρώσει ένα κενό που αφήνει το Δημόσιο Σύστημα Υγείας. Αλλά όλα αυτά οδηγούν σε ένα συμπέρασμα. Οτι ο ιδιωτικός και ο δημόσιος τομέας μπορούν να συνεργαστούν, πάντοτε με ένα σκοπό: Να συμβάλλουν, να συνεισφέρουν στην ανθρώπινη, ουσιαστική υποστήριξη των μικρών παιδιών,... αλλά και των οικογενειών τους...».

Ο βασικός σκοπός, όμως, της συνεργασίας δημοσίου και ιδιωτικού τομέα είναι το κέρδος. Και αυτό το καρπώνονται οι επιχειρηματίες που εμφανίζονται με τη μια ή την άλλη μορφή. Γι' αυτό και μένουν ακάλυπτοι τόσα εκατομμύρια ανθρώπων. Γι' αυτό δε χρειάζεται καμία αντιγραφή, αλλά διεκδίκηση ενός καθολικού Δημόσιου Συστήματος Υγείας...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ